O CLIPĂ DE UIMIRE     Stau pe prispă la umbră. Alături este grădiniţa cu flori a mamei, un petic de pământ pe care s-au coborât toate culorile universului.

Flori de toate mărimile si culorile se-nalţă-ntr-un picior, legănându-şi mijlocul subţire în adierea vântului şi etalându-şi cu mândrie corolele.

Tot felul de gâze se bucură de acest spectacol de lumină şi culoare. Mă bucur şi eu şi cad, pentru moment, pradă reveriei generale.

Un bâzâit mă trezeşte la realitate. Caut din ochi locul de unde vine bâzâitul şi descopăr o minune: o floare de o gingăşie rară, ce-abia se-nalţă de două degete de la pământ. E atât de delicată că mi se taie respiraţia! Mai că mi-e ruşine că n-am văzut-o şi că privirea mi-a fost atrasă de suratele ei înalte şi bogat împodobite.

Iar ea, regina lor, a înflorit acolo jos, pe obrazul pământului şi zâmbeşte discret stăpânitorului cerului cu faţa ei imaculată.

De sub umbra ei subţire iese o gâză delicată şi porneşte spre lumină!

7 răspunsuri la „O CLIPĂ DE UIMIRE

  1. Si pe mine ma uimeste felul frumos în care scrieți și-l transpuneți în arta d-vs. Este motivul pentru care am luat blogul de la început să cunosc mai mult. Felicitări sincere !

    • Mulţumesc pentru interesul acordat blogului meu! Dacă citindu-l vei zâmbi, te vei trezi, cu gândul, între florile mele sau, pur şi simplu, te vei simţi mai bine, atunci nu pot decât să mă bucur, pentru că asta am dorit! Tot binele din lume!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s