CĂLĂTOR PRINTRE CUVINTE ŞI CULORI


3.URSUL

     Băiatul care dădea oile în strungă, strungarul, a plecat acasă şi nu s-a mai întors. Fiind cu oamenii la limită, tata n-a mai angajat pe nimeni că, oricum, n-avea pe cine în toiul verii, aşa că a trebuit să dau eu în strungă o bună bucată de vreme, până s-a rezolvat treaba. De la o vreme devenise obositor, mai ales că mergeam şi cu oile în porneală, ceea ce-mi scurta mult orele de somn, iar la patru dimineaţa trebuia să fiu în picioare.

      Întâmplarea ce urmează s-o povestesc, s-a petrecut într-o noapte ploioasă. Cine n-a apucat o noapte ploioasă pe munte nu va înţelege uşor cum e! Nici ziua nu-i plăcut, dar noaptea! De fapt în noaptea aceea n-a plouat, ci a curs parcă cu găleata. A tunat, a fulgerat, iar trăsnetele zguduiau pământul, dându-ţi senzaţia de sfârşit de lume. Negurile groase au năvălit peste poiană, accentuând sentimentul că cerul este deasupra capului tău. Tata m-a învelit într-o pelerină şi m-a trimis între oi să le dau în strungă. În mijlocul ocolului era un bolovan mare pe care m-am urcat şi, cu toată urgia din jur, am adormit. La un moment dat, zarvă mare: câinii au sărit de pe unde se adăpostiseră şi lătrau, oile behăiau speriate, bulucindu-se asupra gardului, ciobanii urlau, iar eu, năucă, plină de apă, nu ştiam ce se întâmplă. L-am auzit pe tata strigându-mă disperat, iar când m-a găsit, s-a bucurat nespus că nu eram eu victima. Ce se întâmplase!? Ursul a intrat în ocol, a luat o oaie, a sărit gardul cu ea şi dus a fost.

     A fost una din multele întâmplări prin care am trecut. Unora le-ar provoca fiori reci pe şira spinării, dar pentru copiii născuţi acolo, în munţi, erau lucruri normale.

 IMG_8185 copy

 

 

Reclame

2 răspunsuri la „CĂLĂTOR PRINTRE CUVINTE ŞI CULORI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s