ZOO TAMPA


Că nu-mi plac grădinile zoologice se știe, pentru că am spus-o de multe ori. Însă a fost nevoie să vizitez Zoo Tampa ca să-mi schimb puțin părerea! Zoo Tampa este mai mult decât o grădină zoologică. Este un centru de recuperare pentru animalele rănite sau bolnave. Întreaga comunitate participă la „salvarea” primară a animalelor rănite/bolnave, pentru că peste tot sunt afișate numere de telefon la care poți anunța existența unui animal aflat în suferință sau pericol, dar și voluntari gata în orice moment să intervină! Animalele care pot fi eliberate sunt duse exact în locul unde au fost găsite.Zoo Tampa este și locuință permanentă pentru animalele care nu mai pot fi eliberate în habitatul lor. Personalul care îngrijește animalele bolnave este extrem de bine pregătit, cu studii serioase nu numai în ceea ce privește bolile, dar și în etologia animală. Grădina se autofinanțează. Peste tot se vinde ceva: mâncare, băuturi, îmbrăcăminte, încălțăminte sau suveniruri, doar distracția este gratis! Dar există și spectacole sau proiecții cu și despre animale, la sfârșitul cărora se fac donații consistente.
Vă las câteva fotografii cu ultimii rezidenți. Sunt animale pe care nu prea ai unde să le vezi!

Fotografii din colecția personală

16 răspunsuri la „ZOO TAMPA

  • Nici eu nu le-am văzut până acum. Deși aveam în țară multe cărți și albume cu și despre animale. Dar am văzut multe animale despre care nu am auzit! O, da, sunt extrem de atent îngrijite. Au foarte mult personal, dar au medici și asistenți pentru fiecare specie sau grup de specii înrudite. Din păcate, multe dintre animalele aflate în rezidență permanentă sunt pe cale de dispariție! Eforturile pentru salvarea acestor specii este uriaș! Și nu numai financiar!

   Apreciat de 1 persoană

 1. Si eu am vrut sa intreb despre ce Zoo e vorba, dar ai raspuns mai sus. Mi se pare minunata initiativa! Am tot vazut reportaje despre cat de bine pregatit este personalul din alte tari cand e vorba de animale ce au avut de suferit. Despre tara noastra, nu stiu orea multe din pacate. Eu imi duc copiii si la Zoo, dar si la rezervatii (e una de zimbri care e preferata lor) 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Chiar dacă animalele din unele grădini nu sunt îngrijite bine ( asta e altă poveste!), mai ales copiii au nevoie să vadă animale din alte părți ale lumii. De exemplu, eu nu mi-am putut imagina cât de mare e girafa până n-am văzut-o în realitate! Sau cât de mare e o suricată!?? Sau am văzut animale despre care nici măcar nu știam că există!
   Doar bine să ai!

   Apreciat de 1 persoană

  • Așa este, Alex! Oamenilor chiar la pasă și de animale, nu numai de semenii lor! Este o țară în care toți avem loc, este necesară doar toleranța maximă! Și există toleranță!
   Doar bine să ai!

   Apreciază

 2. Aura, şi eu am crezut, ca Ina, că e vorba de un Zoo care are legătură cu Tâmpa noastră şi chiar aveam de gând să cer detalii, nu am auzit niciodată de ea şi a fost o surpriză să aflu de asta. Din păcate, ultima fotografie m-a luminat.
  Rămâne un lucru extraordinar, dar rămâne gustul amar că pe aici nu ştiu ce număr să apelez când văd un animal rănit. E 112, dar nu ştiu dacă au oameni specializaţi şi dispuşi să intervină la orice oră. Eu sper că totuşi da, deşi sigur nu la standardele de care ai spus.
  Te pup, draga mea!

  Apreciază

  • Ai dreptate! Suntem departe, departe…înțelegi tu ce vreau să spun. Nu vreau să fac comparații, pentru că s-ar putea să mă aleg cu mustrări, nu de la tine, evident! Da, există un adevărat cult pentru natură. Peste tot sunt plăcuțe de avertizare cu ce nu ai voie să faci, ce amendă te „paște” dacă… Să-ți dau un exemplu: nu ai voie să îndoi sau/ și să rupi/tai o creangă de mangrovă. Amenda este de 10 mii de dolari. Și nu e glumă! Numerele de telefon sunt imprimate direct pe drum/ alee , există și un număr de cod pe care trebuie să-l specifici și ei știu exact unde ești. Dar și pe celebrele „pieruri” (pontoane!?) găsești numere de telefon, dar și locuri pentru încărcat telefonul!
   Sigur, multe ar fi de spus, dar mai ales de luat-aminte!
   Doar bine și frumos pentru tine!

   Apreciază

   • Citind, mă întristez şi mai tare. Sigur că nu am putea ajunge la acel nivel vreodată. Dar sunt nişte lucruri care nu-s deloc greu de făcut şi chiar se poate: să se aplice legea, să se dea amenzi. Atât cât se poate. Of.
    Te îmbrăţişez, draga mea!

    Apreciat de 1 persoană

 3. Frumoasa Zoo Tâmpa. Ce bine arata, nu încape vorbă. Dar ce idee buna in a ajuta, finantandu-se îngrijirea animalelor cu probleme. E un exemplu. Dar uneori , și când mai vad pe la tv, mă gândesc că la noi nu toți oamenii trăiesc decent.
  Frumoase fotografii. Faine păsări. Mulțumim. O seara buna!😀😯

  Apreciază

  • Ina, este vorba despre Zoo Tampa din Florida, U.S. și nu despre Tâmpa- Brașov. Nu știu dacă la Brașov mai este grădină zoo (cândva era!), dar, cu regret spun asta, nu o să ajungă niciodată la nivelul ăsta. Una e să vezi animalele „pe viu” și alta la tv. E cu totul altceva. Am văzut animale despre care nici nu știam că există (eu m-am lăudat că știu cât de cât câte ceva despre fiecare animal!),dar ajunsă acolo, mi-am dat seama că mai am mult de învățat!
   Doar bine îți doresc!

   Apreciat de 1 persoană

 4. Foarte frumoasă descrierea unei astfel de gradini zoologice !

  La o astfel de grădină/parc și mie mi-ar plăcea să mă plimb până uit de mine, însă ce este pe la noi îți dă plânsul cât spațiu limitat au unele animale, când te gândești că unele dintre ele în salbaticie au un habitat și răspândire imensă..
  La circ niciodată nu mă duc, acolo poți citi drama și chinul ce l-au îndurat bietele animale pe chipul lor !
  Cat chin, foame și alte privațiuni la care au fost supuse până au fost învățate să facă niște exerciții draconice, cum este de ex. mersul pe bicicletă a ursuleţului, pur și simplu mi-ar da lacrimile o astfel de imagine, nu mar entuziasma absolut deloc o astfel de scenă..

  Un Octombrie Frumos îți Doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

  • Așa este! Mi-am făcut abonament pentru un an (acum mi-a expirat!) și am fost cam de 2- 3 ori pe lună! Mereu este ceva nou acolo, totul este făcut să atragă oamenii și, evident, să iasă banul! Chiar este foarte frumos, curățenie exemplară, n-ai zice că trec zilnic mii de oameni. Animalele sunt îngrijite foarte bine, există medici pentru fiecare specie sau grup de specii, dar și personal auxiliar pregătit ca la carte. Să-ți dau un exemplu: s-a deschis un bazin uriaș pentru lamantini răniți. Fetele (două) care se ocupă de ele au făcut pregătire teoretică și practică 7(șapte) ani! Există pentru ei și medic. Dar, no, aici e altceva din toate punctele de vedere!
   Mulțam fain de trecere!

   Apreciază

   • Mulţam eu că mi-ai zis de acest cu adevarat o casă primitoare pentru animale, apoi faptul că servește și ca un adevărat spital de animale, deja e prea mult 🙂
    Îți dai seama !!!
    Să studieze 7 ani pentru a învăța să trateze o specie de animal este chiar interesant, deci chiar nu se joacă oamenii aia, și câtă pasiune pe ei să facă așa o treabă ??
    Așa te cred că îți vine să mergi zilnic pe-acolo să vezi cum sunt tratate animalele, Foarte Fain !!!

    Atunci cred că animalelor le merge mai bine în captivitate decât în sălbăticie !
    Îți Mulțumesc de aceste gânduri, înseamnă că mai am o speranță !!!

    O Noapte Liniștită îți Doresc !!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s