De la Ana la Di- Ana, la Aura și…


Sau leapșa pe-apucate!
Am preluat leapșa de la Diana, „dealedianei.ro”, pentru că mi-au plăcut întrebările…eu întind palma și cine dorește o poate prelua, iar dacă nu, citiți și vă bucurați!

1. Cum alegi subiectul unui articol? Cauți idei sau vin ele la tine?

*Povești există peste tot! Ți le spune o frunză, o rază de soare sau lună, un fir de vânt sau un strop de ploaie! Eu le culeg și le întind pe-o felie de timp! Cât despre poezii, știu și eu!? Uneori este suficient un cuvânt sau două, o imagine și „încropesc” o poezie! Cred că ideile mă caută și mă bucur când mă găsesc!

2. Ai zile în care pur și simplu nu ai chef să scrii? Dacă da, ce faci? Ignori sentimentul și scrii oricum?

*Nu cred că este vorba de chef în cazul meu! Dar am zile în care nu scriu și nu desenez nimic. Am zile în care în capul meu este o adevărată furtună de idei, dar nu scriu nimic, iar altădată pun pe hârtie rapid tot ce-mi trece prin minte. Cu desenul e mai complicat! În desen trebuie să transform cuvintele în linii, puncte sau pete de culoare sau non-culoare! Pentru ca tu, privitorul, să înțelegi ceva din mesajul pe care eu încerc să ți-l transmit!
Eu nu plec de acasă fără carnețelul de scris/ desenat și creioane. Multe. Da, iau pauze! Acum sunt într-o pauză prelungită: nu am nici un fel de inspirație!

3. Care este subiectul preferat despre care îți place să scrii?

*Scriu despre toate sentimentele omenești, despre oameni și întâmplări care m-au impresionat. Îmi place să cred că scriu despre frumusețe, bunătate, omenie sau lipsa ei!

4. Cum îți împarți timpul între familie și blog?

* Familia este familie și blogul este blog! Familia este pe primul loc, iar când am timp mă ocup și de blog! Adevărul e că îmi fac timp pentru blog! Nu mult, dar găsesc suficient timp să postez și să citesc toate minunățiile prietenilor virtuali.

5. Dacă nu ai avea colaborări, ai scrie despre diferite produse?

* Nu am colaborări și nici nu cred că voi avea.

6. Care este produsul pe care l-ai recomanda oricând?

* Evident, cafeaua! Ador cafeaua!

7. Care este cartea pe care o recomanzi fără rețineri?

* Ce carte aș recomanda!? Greu de spus! Dar o să recomand două, una veche și una nouă! Cea veche: „Mai presus de toate”, Eric Knight. Cea nouă: „Cina cu Picasso”, Camille Aubray.

8. Ai în jurul tău prieteni bloggeri?

* Nu. Știu sigur că printre prietenii mei reali, nu este nici un blogger!

9. Cât de important este aspectul blogului pentru tine?

* Este important aspectul blogului, iar de al meu nu sunt mulțumită. Nu știu dacă se poate sau nu, dar eu altfel l-aș pune în valoare!

10. Un gând pentru bloggerii începători!

* Să scrie! Să aibă curajul să pună pe hârtie idei, sentimente…Scrisul e un exercițiu până la urmă! Cu cât scrii mai mult, cu atât te perfecționezi mai mult! Și să citească! Cât mai mult!

31 de răspunsuri la „De la Ana la Di- Ana, la Aura și…

  1. Sărut mâna! Mi-a plăcut tare mult leapșa. Pe la începuturi, eram așa de bucuros să intru în acest joc al lepșelor… Nu că nu mi-ar plăcea și acum, dar…. of, timpul ăsta.
    Mi-au plăcut mult răspunsurile date. Și tare mult mă regăsesc în cele mai multe dintre ele. Cafeaua… da, cafeaua! Nu se poate fără ea. Chiar acum adulmec aburul ceștii de lângă mine. Cu inspirația… e mai greu. Eu unul sunt cam în „pauză” de muuultă vreme. Dar las blogul să curgă… din inerție, pentru că mi-e drag și nu vreau să-l las în părăsire. Sper să mă apuce așa, într-o zi, o mare mobilizare! 😀
    Numai bine, cu drag, din toată inima! Și… tot înainte cu acest minunat și plin de sensibilitate blog! 🙂

    Apreciat de 2 persoane

    • Mulțumesc, Alex, pentru gândurile frumoase, din inimă! Cred că avem de-a face cu o „conspirație mondială” a inspirațiilor! Ce zici!? Toți ne plângem că nu mai trec pe la noi, nici măcar pentru câteva clipe! Sau și-or fi schimbat înfățișarea să ne încerce capacitatea de adaptare la „absența” lor! Glumesc, adică fac haz de necaz!

      Apreciat de 1 persoană

    • Woow! Mulțumesc vouă! E un „joc” serios care ne ajută să ne cunoaștem mai bine unii pe alții. Mica noastră comunitate, atât de selectă, mă inspiră și mă motivează! Răspândiți prin toate colțurile lumii, ne adunăm aici să ne împărtășim nu numai ideile, ci mai ales trăirile!
      Să fiți sănătoși oriunde vă aflați!

      Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu