TOAMNĂ PE RIVERWALK!


Știu că pare ciudat, dar chiar a venit toamna. Bine, nu e toamnă ca în țară, cu frunze colorate legănându-se agale pe alei, cu dimineți argintate de brume și amiezi îmblânzite de un soare ce se vrea prietenos!
Este un amestec ciudat de anotimpuri cățărate pe toți copacii și în care fiecare își stăpânește propriile ramuri…și aștepți să vină toamna, nu primăvara, nu vara, că ele tocmai au trecut, asta dacă te uiți în calendar, că temperaturile sunt tot de primăvară/ vară, adică între 25°- 30°C! Doar umezeala a dispărut…în mașină „plouă violet”, adică „Purple rain”!
Oceanul s-a îmbrăcat cu o cămașă de zale și clipocește cenușiu și mărunt cum nu l-am mai văzut! La orizont, primele clădiri din Tampa împung azuriul cerului..drumul își ridică spinarea peste apă…da, apă, multă apă și poduri și pieruri…
De când am venit din țară, n-am mai fost pe Riverwalk. În Tampa am fost, ba la o expoziție, ba la un concert sau la o cină cu prietenii.
Pe Riverwalk se plimbă toate națiile pământului, oameni de toate vârstele…și iar „Purple rain”! Bine că nu „blue rain”! O tânără delicată „rupe tonul” și cântă „Autumn” de Vivaldi…o încântare pentru urechile mele…ambarcațiunile de pe Hillsborough se bălăngăne amețitor sub tropăielile petrecăreților!
E toamnă! Aerul este proaspăt ca o zi de primăvară, iar printre picăturile violete de ploaie se strecoară fiorul toamnei lui Vivaldi…sunt în stratosferă!

Fotografii din colecția personală

21 de răspunsuri la „TOAMNĂ PE RIVERWALK!

  • A fost greu vreo câțiva ani până am înțeles cum e cu anotimpurile pe aici! Cel mai ciudat lucru mi s-a părut într-o zi de 1 ianuarie când afară erau 27°C și m-am dus la înot! Apoi m-am învățat…că te înveți cu de toate!
   Să-ți fie bine!

   Apreciază

 1. Cât de frumooos! Păi ce mai e de zis? Închizi ochii să reții toată această frumusețe sub pleoape și apoi o reverși tuturora sub forma impresiillor. Minunată generozitate. Eu sunt genul de om care se poate încălzi astfel, chiar dacă aici s-a lăsat de mult frigul.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s