CÂNTECUL FRUNZELOR


Cad frunze pe alei
în curcubee de culori
şi cântă surd
un cântec sumbru
pe invizibile viori,
cu corzi de vânt
şi-arcuş de gând.
Un cântec despre un sfârşit
ce mie mi se pare
un altfel de-nceput!
Ce-i viața!?
O clipă de prezent
şi restul e trecut!

„FRUNZE”, din ciclul ” Prin iarbă”. Desen pe carton în creioane colorate şi cretă, cu tăieturi. Dimensiuni 15/ 21 cm. Compoziție proprie.

36 de răspunsuri la „CÂNTECUL FRUNZELOR

 1. Superb DESEN ! 🙂
  L-aș pune într-o ramă cu aur poleită 🙂
  de mi-ar veni prin ” FAN CURIER” cu TAXA de tine plătită !!! 🙂 🙂 🙂
  Până atunci însă ,
  trebuie să ne BUCURĂM din plin că…………..,
  ” Vin SĂRBĂTORILE ……………..” !!! 🙂 🙂 🙂

  Sărbători FERICITE ! 🙂
  CRĂCIUN BINECUVÂNTAT !!! 🙂 🙂 🙂
  Cu drag și sinceră prietenie virtuală ,
  Alioșa ! 🙂

  • Cred că o rama simplă de lemn ar fi mai potrivită! Ce păcat că nu îți pot oferi tabloul! Dar îți mulțumesc mult pentru gândul tău bun!
   Sfârşit de săptămână binecuvântat!

  • Ina, am învățat, cam târziu ce-i drept, să iau viața aşa cum e, să mă bucur de clipa prezentă…pentru că, aşa cum ziceam, viața e o clipă de prezent!
   Sfârşit de săptămână grozav!

  • Doruleț, ador toamna! Este absolut superbă! Toamna mea de aici chiar a fost toamnă! Chiar dacă a împărțit spațiul şi timpul cu primăvara şi vara! Ieri mă plimbam printr-un parc şi am descoperit cu uimire şi drag că au înflorit…magnoliile! Dar nu numai, ci şi alții sau altele au înflorit, iar când alături admiri copacii cu cele mai splendide culori, vezi viața cu alți ochi…

   • Toți avem acel simț, trebuie doar să îl „activăm”! Vezi, Doruleț, am fost nevoită de mică să văd altfel lucrurile. Viața mea nu a fost un „cântec”, dar am făcut-o eu să cânte! Dacă nu aş fi reuşit, eram demult un rebut sau la casa de nebuni! Şi nu sunt vorbe mari, ci o realitate crudă. Viața mea, cu bune şi mai puțin bune! Iar azi zâmbesc, adică pot zâmbi pentru că mă bucur chiar dacă afară e furtună sau e foarte cald! Şi ce dacă!? Cade frunza, da, dar în locul ei este un muguraş! O nouă viață! Verifică!
    🤗

 2. Cred că te-o auzit toamna și nu vrea să mai plece.. 🙂

  Superbe tablourile tale Aura, mă bucur că le împărtășești cu noi și îți Mulțumesc !
  Weekend Superb să ai !!!

  • Mulțumesc mult pentru aprecieri! Mă bucur că îți place ceea ce fac eu!
   Cât despre toamnă!? E clar că este o schimbare vizibilă de climă! Şi aici se vede, dar mai ales se simte! Niciodată nu a fost o perioadă aşa lungă de timp cu temperaturi sub 20° C!
   Dacă nu ne mai întâlnim „virtual”, eu îți doresc să ai parte doar de întâmplări fericite în această perioadă!
   Crăciun cu pace!

  • Florina, unele sunt abstracte, altele nu! Depinde de ideile ce mi se învârt în cap! Iar acesta este o modestă reflectare a unei clipe de toamnă! Momentul e pe hârtie, a fost o clipă de prezent, dar acum nu mai este…”este trecut”!
   Aceleaşi gânduri bune ți le trimit de departe!

 3. Poezia îți stă în vârful peniței, oricum ai vrea să o folosești. Te exprimi așa cum ești, o poezie „pe invizibile viori, cu corzi de vânt şi-arcuş de gând” iar penelul întregește toate astea și ne introduce pe toți într-o lume din care n-am vrea să mai ieșim… verde și minunată. Lumea ta, plină de frumos artistic!

  • Aşa de frumos m-ai lăudat, încât nu ştiu să-ți răspund decât astfel:

   Am deschis încet portița
   şi-am intrat în a ta casă.
   Gândul meu a fost…penița
   ce era acol’ pe masă!

   Tu având „condeie” multe,
   m-am gândit să împrumut
   un toc mic şi trei penițe,
   doar atât, nimic mai mult!

   Tocul meu a dispărut,
   iar penițele-s tocite.
   La Condei eu m-am gândit,
   ca să-l rog să mă-mprumute!

   Lumea unde este un pic de artă este mirifică! Fără această lume, mi-ar fi imposibil să trăiesc!
   Dacă „virtual” nu ne mai întâlnim, eu îți doresc să ai parte de cele mai minunate întâmplări în această perioadă şi nu numai!
   Crăciun binecuvântat!

   • Crăciunul de aici nu-i ca cel de acasă și am în continuare nevoie de acest spațiu virtual unde mă regăsec pe mine și îmi regăsesc prieteni dragi care îmi adaugă acel pic de artă de care aminteai și care îmi umplu viața cu frumosul vital. Tu Aura, ești unul dintre acei oameni frumoși de care sunt bucuros să-i regăsesc aici. Îți mulțumesc pentru urare, îți doresc și eu un Crăciun cu alese podoabe sufletești, dar dacă îți mai permite timpul, nu ezita să îți așterni și de acum înainte gânduri, desene, cugetări, tot ceea ce poezia sufletului tău vrea să exprime. Eu sunt aici să admir ca și până acum. Mie mi se învălmășesc cam multe în perioada asta în cap deoarece au trecut 30 de ani de la revoluție și aș fi vrut să descătușez toate trăirile de atunci și să le aștern în sfârșit pe „hârtie”. Nu știu de ce nu pot. Poate pentru că atunci a fost un zbor al idealului, iar tot ceea ce a urmat mai apoi a fost o deziluzie noroioasă. An de an pățesc la fel și zilele acestea când toată lumea este prinsă în exuberanța Crăciunului, eu sunt marcat de amintirile zilelor când umblam dintr-un loc în altul ca un fluture de lampă să ard și să mă jertfesc pentru dragostea mea de libertate și de țară. Ce am făcut cu această libertate? Am plecat…. Nu astea au fost aspirațiile mele de atunci. Iartă-mă te rog pentru melancolie. Îți mulțumesc din inimă pentru cuvintele frumoase!

   • Te înțeleg foarte bine…acel decembrie ar fi trebui să fie un moment de început atât pentru țară cât şi pentru fiecare dintre noi. Eu mă aflam atunci într-o zonă unde eram…minoritară, iar majoritatea, cu care am avut până la acel moment relații bune şi foarte bune, m-a considerat un duşman de moarte. Eu nu îmi pot aminti decât cu groază de acele zile. Atunci, viața mea a atârnat de fir de păr. Nu vreau să-mi amintesc, deşi e greu, nu vreau să scriu, deşi poate ar trebui…Sunt multe de povestit…şi închei spunându-ți că la îndemnul lui Vadim şi Păunescu am început să scriu. Dar când i-am rugat pe românii trăitori pe acele meleaguri să relateze ce-au trăit, nimeni nu a vrut să-şi pună numele la vedere…Multe ar fi de spus, dar, cine ştie, poate „tăcerea e ca mierea”, deşi nu ar trebui…

  • Toți cred că am prins aripi în ’89, după care, eu cel puțin, m-am simțit ca o râmă. În altă ordine de idei, versurile și desenul mă cam lasă fără cuvinte. Singurul care îmi vine în minte acum este : superb!

   • Ana, îți mulțumesc pentru gândul tău curat, dar nu NOI ar trebui să ne simțim vinovați, nu noi am provocat dezastrul…Evident, dacă pe obraz ai piele de porc, nu vei înțelege grozăviile ce le-ai provocat în numele a ce!?
    Îți mulțumesc pentru aprecieri, înseamnă mult pentru mine!
    Te îmbrățişez!🤗

 4. Ca de obicei, încântatoare si magnifice creatii, care, privite cu ochii sufletului exprima frumusetea paradoxala unica, caracteristica personala a creatorului !
  Sarbatori de sfârsit si început de an binecuvântate cu bucurii, liniste, pace, fericire si multa sanatate, împartasite cu cei dragi si apropiati de Sufletul tau frumos, draga Au(ro)ra de la ECO !
  La multi Ani !

  • Şi tot ca de obicei, gândurile tale sunt uimitoare, iar pe mine mă bucură tare mult! Şi-ți mulțumesc!
   E o perioadă deosebită pentru multă omenire, o perioadă în care se mai uită relele şi urâciunea, deşi ar fi bine să ne străduim să fim în fiecare zi a vieții noastre mai umani!
   Să ai parte de tot ceea ce îți doreşti acum, dar şi toate celelalte zile din viața ta!
   Aura. Cea de la Eco!

 5. Eu de ce te „văd” abia acum…?
  Mi-ai adus aminte și de Compact, și de toamnă și de multe altele… am vrea noi să fie doar prezent viața.
  Și eu îi caut o definiție, dar, negăsind-o, apreciez ce primesc… cînd îmi place.
  Să faci ceva cu ele sau să le pui undeva pe cele mai dragi tablouri… e foarte frumos, blînd și sugestiv 🙂

  • Nu știu. Și eu am o „problemă” cu blogul tău! De fiecare dată când te citesc dau „urmărire” …habar nu am! Plecând din țară mi-am pierdut clienții, iar aici este nu greu să te impui, ci deosebit de greu. Piața de artă este uriașă! Dar sper să reușesc pentru că ceea ce lucrez eu, este un pic mai nou, o tehnică mai altfel. Tocmai am fost contactată de cineva pentru câteva lucrări. Negociem… Om vedea! Mulțumesc pentru aprecieri, înseamnă mult pentru mine!

   • Da, și eu iar cu follow și „activează notificările”, ceea ce o să fac iar :))

    Cu mult drag și sper să reușești! Cînd și dacă ai timp și chef, să povestești și de tehnica cea nouă. Eu – cu literatura, nu mă pricep la desen decît estetic, dacă-mi place sau nu, dar trebuie să fie interesant. Și uite că la tine se și întrepătrund artele 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s