„PRINTRE CIULINI!”



„Ciulini”. Desen pe carton în tuş, cretă şi creioane colorate. Dimensiune: 15/22.5 cm. Compoziție proprie.
Din luna martie am început un nou proiect „Printre ciulini!” Compozițiile din acest proiect nu vor fi însoțite de text, dar m-aş bucura dacă mi-ați lăsa câteva impresii!

Printre linii de poveste
zboară gânduri fără veste!
Să le-adun, oricât aş vrea
nu stă în puterea mea!

27 de răspunsuri la „„PRINTRE CIULINI!”

  1. Am sesizat schimbarea în desenele tale. Nu am nimic cu ciulinii, dar ţepii lor au un înţeles, iar nuanțele de griuri îl întăresc. În desen văd și speranța reprezentată de delicata mămăruță și floarea de sânziană.

    Apreciază

    • Cu un minim de efort, ai putea deveni critic de artă! Floarea!? Hai să spunem că este o arnică, dar nu are prea mare importanța! Semnificația este în culoare şi ideea de „floare”.
      Mulțumesc pentru trecere şi cuvinte frumoase!

      Apreciat de 1 persoană

      • Cu mult drag te citesc și îţi admir desenele.
        Odată, demult, am vrut să mă transfer la Liceul de Arte Plastice din Craiova. Cu examene, desigur. Am nimerit un an nefast, cel în care Ceaușescu a redus liceele de acest gen din ţară. O vară am învățat Istoria Artelor, am desenat crochiuri și am pictat. Toamna s-a întâmplat nenorocirea asta, iar locurile pe care le aveau libere (rămăseseră câţiva repetenţi) au fost ocupate de cei de la liceul de profil din Lugoj, care au fost distribuiți la Craiova și Timișoara.
        Apoi mă gândisem să dau la facultate la arte, dar nu mai era același lucru, pentru că în liceu înveți foarte multe. Așa că, am renunţat și am dat la Drept, dar iubesc artele plastice aproape la fel de mult ca muzica.

        Apreciat de 1 persoană

      • O, mulțumesc! Oricum, ai nu numai „ochi”, dar şi cunoştințe. Eu am fost studentă la arte un an şi jumătate. Era doar…pictură! Eu vedeam şi altceva în artă, o altă perspectivă! Era de neconceput să foloseşti şi alte „materiale” în compoziții, iar eu foloseam de toate: pânză, ziare, cartoane, pietre, crengi… Spre norocul meu, un profesor mi-a spus că sunt din alt timp! Că nu a sosit timpul meu! Am renunțat spre disperarea soțului (el a fost pictor), dar până la urmă m-a înțeles şi m-a susținut. Dar lucrând alături de el şi studiind (toate cursurile le-am parcurs!) teorie, am reuşit să fac atât! Mi-e mi-ajunge! Mulțumesc mult pentru cuvintele tale minunate!

        Apreciat de 1 persoană

  2. Uite, vezi Aura că și noi ne mândrim cu cactușii noștri numiți ciulini sau scăieți🤗 Sunt foarte frumoși iar florile lor sunt lipici pentru albine și bondari, dar și ispită pentru mine atunci când sunt uscați, ca să-i fotografiez..
    Tabloul tău ma dat gata cu buburuza care face curte florii de pe el 🤗
    Un weekend plin de frumos, îți doresc.!!!

    Apreciază

    • Să nu crezi cumva că eu văd pe aici cactuşi ca-n cărți. Sunt, ce-i drept, dar cresc foarte înalți, cam 2 metri şi nu sunt prea aspectuoşi. Nici florile lor nu sunt cine ştie ce! Dar sunt alte plante, atât de frumoase, încât e foarte greu să nu le admiri. Primăvara, arborii se îmbracă în cele mai delicate flori de toate culorile şi nuanțele!
      Un sfârşit de săptămână liniştit!

      Apreciat de 1 persoană

  3. Aura, iti spun doar atat: am lasat cuvintele, deci ti le-am ignorat total si am deschis mai intai desenul, pictura, cum vrei tu sa-i spui, tu esti specialista aici 🙂 Ma simt onorata sa-ti dau un feedback si acesta e: tu ai avut si model? ca pare atat de real, frunzele acelea cu țepi, culorile alese, e superb, sincer, mi-a bucurat ochii. Tine-o tot asa! 🙂
    P.s.: apoi am citit si poezia, si ea mi-a placut, desigur, si eu zic ca le aduni si pe ele foarte frumos!

    Apreciază

Lasă un comentariu