ÎNDEMN!„Îndemn”, din ciclul „Cuvinte inspiraționale”. Desen în tuş şi creioane colorate. Dimensiune: 10/15 cm.
Uneori avem numai creierul cu noi! Inima!? Prea sensibilă, prea doreşte mult şi multe…Cine ştie cum e mai bine!?

14 răspunsuri la „ÎNDEMN!

  • De citit/ascultat, reuşim cumva! Problema este când trebuie să facem o alegere: dreapta/stânga…sus/jos…ele sunt mereu pe picior de război! Oricum alegi, ceva, undeva scârțâie! Viața nu este perfectă, ci perfectibilă!

   Apreciat de 1 persoană

 1. Frumos si expresiv exprimat simbolul vietii…moarte, în care inimile-s brune iar florile sunt vii , în rosu ocru colorate.

  „Inima este nespus de înşelătoare şi deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască?
  Eu, Domnul, cercetez inima şi cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtarea lui, după rodul faptelor lui.”

  Fii binecuvântata cu o inima curata, pentru o viata libera, adevarata, prin culori, cuvinte, melodii si Eco arta, etern pentru frumuseti si dragoste sa bata, draga Au(ro)ra de la Eco ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Inimile brune prinse împreună nu numai cu ață, ci şi cu nasture, sunt un simbol al iubirii veşnice…Fiecare om aspiră spre acea iubire supremă care să dăinuie peste timp. Câți au parte de o astfel de iubire!? Câți dintre noi ajung cu inimile veştejite de ani, dar să le răsară iar şi iar floarea roşie a iubirii!?!?!
   Numai bine!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Inima este asemenea copilului cel mic, al cărui cuvânt nu e niciodată luat în seamă…„Nu știi tu, nu te băga!” I se trage din perioada hormonală, când părea că ea ține volanul acțiunilor noastre. Când de fapt ea este pură, nevinovată și singura în stare de a înțelege glasul iubirii, adică divinitatea. Altfel, mintea este un veșnic cioplitor în piatră. Sparge cuvinte, le șlefuiește, iar le sparge, însă nu poate desluși niciodată sensul adevărat și să descopere miezul esențial prin puterea judecății. În schimb inima se află în stare. Eu cred că de aceea ne place arta, pentru că pe perioade determinate, atâta cât a durat realizarea unei lucrări cel puțin, inima și mintea autorului s-au pus în acord. Acel crâmpei de împlinire este perceput de privitori/ascultători ca o mare bucurie, deoarece înțeleg ca de la inimă la inimă, mesajul transmis prin frumusețe: Iubirea este darul lui Dumnezeu pentru noi!

  Apreciat de 1 persoană

  • Atunci când ciopleşti cuvinte şi dăltuieşti culori, doar atunci mintea şi inima sunt una: cântă un cântec de dor, dorul acela ce nu are nici formă, nici culoare…dar are puterea imensă de a-ți cuprinde şi sufletul şi inima într-un cerc de foc. Iar când ai pus ultima tuşă, ajungi iar pe pământ şi cele două minuni ale tale te poartă pe cărări negândite şi neştiute…pânâ când în minte-ți încolțeşte o nouă imagine…
   😊

   Apreciat de 1 persoană

 3. Păi nu prea merg, cred, cît de frumos ai scrie și ai desena… Frumosul mărăcine, iată, e grumos cu inima, din pdv al creierului e doar o buruiană.
  Zic doar și tare mi-ar plăcea să fiu contrazisă și să-mi arate cineva că fac și casă bună 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s