O Toamnă, vă rog!


Aş vrea o toamnă!

Cer vântului ce-ntoarce

timpul spre vară,

primăvară şi-napoi!

Aş vrea un cor de frunze ruginii

să-mi cânte simfonii

pe-aripi de cer

şi flori de vânt.

Ți-aş da, îmi spune vântul,

dar nu mai am…le-am semănat

din zori şi până-n seară

prin alte zări…

şi ți-am lăsat în dar

eterna…pritovară!

„Iunie. Poveste de toamnă! Desen în tuş şi creioane colorate. Dimensiune 10/ 15 cm.

Titlul este un paradox, ştiu! Există un „vinovat” care cu siguranță îşi va explica partea lui de titlu!

41 de răspunsuri la „O Toamnă, vă rog!

  • O, Doamne! Expoziție! Da, am discutat cu câteva locații şi aştept să se mai relaxeze situația! Dar mai am de lucru cu lucrările, adică trebuie „pregătite” să iasă în lume! Apoi dacă îți doreşti un desen, se poate! Mai vorbim! Mulțumesc!🤗

  • Da, Condei, am o pritovară! E frumoasă, e atât de frumos acum, aici! Totul este înflorit…au înflorit magnoliile…dar ştii!? Acolo, departe, în munții mei se auresc pădurile…şi mi-e dor….

   • Eh! De dor nu poți scăpa… Când Făt-Frumos ajunsese lângă frumoasa lui și era numai ciripit de păsări prin grădini înmiresmate și lapte curgea prin vadurile pâraielor, pe el l-a apucat totuși dorul de părinți… și tot nu i-a fost bine. Întocmai așa suntem și noi, mereu ne lipsește altceva.

 1. Recunosc ca sunt vinovat! Cum ma stiti slobod la gura primul gand care mi-a venit vazand desenul a fost „Iunie”!
  Si iata-ma naș! Sa vad cum vom face cu vizitele alea obligatorii de sarbatori, curcanul samd! Deocamdata covidul e impotriva!
  Oricum un fin mult mai fain ca nasul!
  Danke Aurora!

 2. Pingback: O Toamnă, vă rog! – Magic Storry

  • O! Aş lua şi la preț dublu! Dar în toată alcătuirea mea de româncă de la munte este acum toamnă! E acolo cuibărită în imagini şi mirosuri ce le port cu mine peste tot în lume! Este ceva ce nu poți uita! Cum aş putea uita mirosul țărânei…al fânului…cum aş putea şterge imaginea fagilor îmbrăcați în mantii ruginii ca împărații vremurilor vechi…sau imaginea turmelor de oi coborând de pe munți…sau brumele argintii…poți avea multu’ cu pământu’, sângele meu de țărancă nu se va transforma niciodată în altceva…

   • te înțeleg mult… și eu tînjesc încă din București după dealurile Moldovei… și distanța e mult mai mică 🙂
    mai pune-le pe hîrtie ❤❤

  • Hai să mă auto-ironizez🤣: uneori te saturi şi de prea mult bine!🙈 Nu, nu m-am săturat, dar e perioada asta când simt nevoia de toamnă! Eu ador toamna şi toată ființa mea vrea o toamnă ca în țară!
   Mă bucur că îți place desenul meu! Mulțumesc, Doruleț!

  • Sigur că mă bucur! Ai dreptate! Acum e toamnă parțială, dar şi primăvară, pentru că toate plantele reînfloresc (ieri am văzut magnolii înflorite!), iar multe fructe sunt încă verzi…deci, pritovară!
   Mulțumesc mult!

 3. Magnifique tablou de iunie ! Merci !
  Binecuvântari eterne, perene, în toate vremurile, pe toate meridianele, în toate aspectele si dimensiunile perceptiei existentei, draga AuRa de la ECO !

  • Camelia, eu aş vrea numai toamnă să fie! Îmi place toamna cu culorile ei, cu mirosurile ei, cu liniştea aceea aproape nefirească când toate se aşază molcom în matca lor…

   • Si mie imi place toamna asa cum spui tu cand totul se aseaza la locul lor,deasemenea ador si primavara cand totul renaste si ma uimeste putetea naturii.

  • Toate au fost altfel anul acesta! Nu ai impresia că am sărit peste timp!? Sau peste o parte din timp!? Nu ai senzația că nu am trecut printr-un timp oarecare, că a zburat de lângă noi!? Nu ştiu exact ce şi cum, dar mie una mi-a lipsit o parte din anul acesta. Să auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s