ZBOR!


Am construit lângă tine

un castel de vise…

până la Soare,

până la Lună!

Să fie luminat

de speranța iubirii!

Sună alarma!

E ceasul deşteptării!

Locul viselor este în vis!

„Zbor”. Desen în tuş şi creioane colorate. Dimensiune: 10/ 15 cm.

45 de răspunsuri la „ZBOR!

 1. Ai pus inima mea albastră… și-ai învelit-o cu cuvinte ❤
  Într-o zi, nu știu cînd, dar vine ea, printre lucrurile pe care mi-am propus să le fac pentru mine, era tabloul tău cu mărăcini. Adică să-l printez, poate canva, deși nu cred că merge etc… și îl adăugasem și pe „inimă albastră”, după ce l-am văzut pe insta 🙂

   • Doamne… ce-nseamnă să nu fiu obișnuită… mă ierți că nici nu-mi trecuse dreptul de autor prin cap (cu care tocmai îmi bat capul de o zi, aflând că trebuie să dau statului impozit și eu…)…
    Mulțumesc frumos, oricum de pe peretele meu n-ar fi plecat în altă parte!
    Știi ce-am aflat tot azi? Apropo de ebook, că pot să îmi pun cartea pe amazon și, contra unui preș modic, mi s-a zis că pot bifa și opțiunea de „tipărire” și amazon, dacă cineva din afară vrea o carte, tipareste o singură carte și i-o trimite…! Tu probabil știi mai bine, eu de amazon știu doar că există. Dar poate e și pentru pictură, desene, chestia asta, să le printeze și cîștigă toată lumea 🙂

   • A, nu la drepturi de autor m-am gândit! Crede-mă! Ci la faptul că aş putea eu să-ți trimit de aici un print (specializat pe aşa ceva), dar mi-e că se va deteriora până în țară! Am pățit, nu de alta!

   • Ba eu la ele, că-s stresată. Și statului american oare tot 10% îi dă un artist, sau o fi pe domenii și e numai pentru cei ce scriu, habar n-am, dar e mult.
    te cred, cu deterioratul, nu mă mir deloc 😦
    vedem!

   • Sunt totuşi peste 10 mii de km! E un pic mai complicat cu statutul artiştilor aici. Dar acum e şi mai complicat pentru că nu poți organiza expoziții şi nu poți intra în contact cu potențialii clienți. Am văzut că se încearcă organizarea de expoziții virtuale cu vânzare. Din păcate, artiştii au fost crunt loviți de pandemie. Cei care trăiau din artă, acum sunt dispuşi să vândă şi la prețuri de zece ori mai mici. Eu sunt un pic mai norocoasă, în sensul că nu trăiesc din artă. Pot lucra fără teama că nu vând. Dacă vând e bine, dacă nu…asta e!

   • Amazon! Da, a făcut ravagii în comerțul de aici. Sunt serioşi, promți şi vine pachetul la uşă. Plus că prețurile sunt mult mai accesibile. Şi noi folosim acest tip de comerț foarte mult. Dar sunt şi alte magazine care şi-a dezvoltat comerțul online mult. Aproape nu mai vizităm magazinele!

   • Eu , azi, cînd am auzit de facilitatea asta de a tipări o singură carte, la cererea uni client, am rămas… tablou! chiar mi-am zis că ăsta chiar e comerț adevărat.

  • Draga mea cea dragă! Ei, sunt şi eu aşa cum sunt: pentru unii sunt frumoasă, pentru alții nu prea! Dar vorba „cuiva” (înțelegi tu!🙈): „să îndrăznească cineva să spună că nu eşti frumoasă, că-l…!”Cum sunt eu!? Sunt aşa cum sunt, adică cum înțelege fiecare „frumosul”! Mulțumesc de gând frumos ca tine, ca sufletul tău minunat!

   • cum esti tu de frumoasa? delicata, parfumata, aristrocrata, talentata in vers si culoare, sensibila, dulce, fina, haioasa! ( inimi rosii multe multe) si, auzi? culmea e ca esti atat de naturala incat ne cuceresti prin asta! ( pupici multi si dragi)

 2. Stii la ce mi-a zburat gândul admirând aceasta superba, magnifica, magica si geniala pictograma?! La un mesaj scris în Biblie, transmis de catre Dumnezeul Creator, omului muritor si neascultator de Cuvântul Sau (AAAE).

  Poporul din ţară se dedă la silnicie, fură, asupreşte pe cel nenorocit şi pe cel lipsit, calcă în picioare pe străin împotriva oricărei dreptăţi!
  Caut printre ei un om care să înalţe un zid şi să stea în mijlocul spărturii† înaintea Mea pentru ţară, ca să n-o nimicesc, dar nu găsesc niciunul! – Ezechiel 22 –

  Ţară, ţară, ţară, ascultă glasul Domnului!
  Aşa vorbeşte Domnul: ‘Scrieţi pe omul acesta ca lipsit de copii, ca un om căruia nu-i va merge bine toată viaţa lui, căci niciunul din urmaşii lui nu va izbuti să şadă pe scaunul de domnie al lui David şi să domnească peste Iuda.’” – Ieremia 22 –

  Fii vesnic binecuvântata, cu sanatate, pace, bucurii si inspirata de tot ce e frumos în aer, apa, pe pamânt si pe câmpii, draga Aura de la ECO !

  • Dacă gândul ți-a zburat la acest minunat citat din Biblie, înseamnă că sensurile „pictogramei” (cum îi spui tu!), sensuri mai mult sau mai puțin vizibile, şi-au atins scopul! Şi atunci eu, Aura (cea de la Eco!), ce pot să zic!? Da, mă bucur foarte când ochii privitorului strălucesc pentru o clipă…mă bucur foarte ştiind că un element din compoziție sau toată compoziția l-a determinat să-şi pună câteva întrebări despre viață….
   Iosif, mulțumesc! Fiecare comentariu pe care mi-l laşi este o bucurie pentru mine!

   • Ma bucur sincer, ori de câte ori Cuvântul lui Dumnezeu, ajunge sa mângâie inima celor ce-L cred si-L primesc în casuta lor virtuala sau/si reala.
    Fii binecuvântata cu bucurii, pace, sanatate si fericire etherna, alaturi de toti cei apropiati de Sufletul tau frumos, draga Aura (cea de la Eco)

  • Wooow! You’re amazing, my dear Jo! You know why? Because you saw the ocean…
   Da, acolo este oceanul, cel pe care îl iubesc la fel de mult cum iubesc munții copilăriei mele…pentru că amândoi au taine pe care nu le poți desluşi decât privindu-i cu dragoste…
   Mulțumesc de gând frumos lăsat aici!

  • Florina, dacă inima mea „albastră” (am încercat toate culorile, dar n-au prins!), te-a emoționat, înseamnă că ea a devenit un safir peste care a trecut timpul şi nu o bucată de gheață! Cum am reuşit!? Dacă ți-aş spune că drumul idee- schițe- compoziție finală a durat aproape două luni, m-ai crede!?
   Mulțumesc, Florina!

   • ” I especially like zengem! I’ve never tried them. I really need to find a good tutorial on how to do them … 😅”, am citat un foarte bun desenator care, iartă-mi lipsa de modestie, îmi apreciază arta. „Zengem” este inima-safir, printre ultimele „mode” în desen. Da, există tutoriale câte vrei, doar că simțul culorii este esențial! A, nu ştiu dacă este un „he” sau o „she”!
    Şi pentru tine, următorul meu articol va fi despre „arta liniilor”!

 3. Locul viselor nu este numai în vis… Visăm și dinaintea câte unui desen. Câte povești mi-au spus mie tușele acestea. Și nu-s la fel, nici măcar în aceeași stare. Depinde cum mă simt eu, când privesc. Uite, altfel îl interpretam de dimineață și altfel acum… Dar tot minunat! Am învățat să desenez o inimă de emoticon. Când fac semnele, nu știu cum va ieși, dar mi-o doresc roșie, de rubin. Să încălzească acel cuptor cu inimă de safir. Și să se întoarcă fluturașul alungat de frig!

  • Interesant! Deci, tu ai privit desenul în două părți diferite ale zilei şi de fiecare dată ți-a şoptit altceva…hmmm! Ştii ce cred eu!? Cred că de fiecare dată aveai altă dispoziție a sufletului…şi ochii văd ce simte inima! Inima de safir! Cred că mulți dintre noi ne ținem inima prizonieră între ziduri de nepăsare şi nelinişti. Uneori este imperios necesar să spargem zidurile şi să evadăm spre lumină…
   Îți mulțumesc pentru trecere şi gând curat şi frumos lăsat aici pentru liniştea inimii !

   • Se întâmplă tot mai multe zile, cu ziduri într-adevăr, când nu mai reușesc să intru pe blog. Sunt extenuat și lipsit de orice vlagă, și chiar și dacă știu bine că aici mă adun de fapt și mă reconfortez, nu intru. Vegetez! Se întâmplă astfel uneori să fiu mai obosit dimineața decât în partea a doua a zilei, dar depinde evident de care tip este ziua… Lucrătoare, au ba. Majoritatea sunt lucrătoare, dar azi am fost liber și am vrut să recuperez tot ce am pierdut până acum. Știam că ai postat și am început cu desenul tău… Doar l-am privit… Apoi am luat-o gospodărește cu lectura tuturor, într-o ordine oarecum cronologică, dar de sus în jos. Desigur că am mai privit desenul iar și iar 🙂 Voi veni și eu cu desene, în curând. Să-mi treacă mie astenia asta de toamnă, de care parcă nu mai scap și am să vin cu un proiect… 🙂

   • Aştept cu drag şi nerăbdare proiectul tău! Oricare ar fi el! Adevărul e că nici eu nu sunt „cu toți acasă” în toamna asta (la propriu şi la figurat!). Deşi scriu mult, parcă nu se leagă ca altădată! Norocul meu că pot face schițe! Dar nu am timp să le definitivez şi nici nu am dispoziția necesară! Am un cap plin de schițe şi nu reuşesc să le trec „pe curat” pe toate!
    Cred că am nevoie de un fluture să mă scoată dintre ziduri spre lumină!
    Numai bine să-ți fie!

  • Nu este inima locşorul în care punem de-a valma şi bucurii, şi tristeți, nelinişti şi speranțe!? E atât de mică şi-i dăm atât de multe…şi visează să zboare spre ea şi cu ea un fluturaş care s-o scoată la lumina purificatoare, spre libertatea efemeră…
   Mulțumesc, Constanța!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s