PLOAIE CIUDATĂ


Îmi plouă-n gânduri

doar virgule şi puncte,

imense semne de-ntrebare

cu vagi accente de mirare!

Cuvinte cu-nțeles, dar fără înțelesuri

mi se-nnorează-n gene

şi plouă rime

cu melodii deloc rimate

ce scârțâie asurzitor

încât mă disipez prin veacuri

de umbre şi lumini

şi-n clar-obscurul lumii

m-adun într-un etern

şi mişcător PUNCT!

(Poezia este o republicare)

„Peisaj”, din ciclul „Metamorfoze”. Desen în tuş pe pete spontane de acrilic. Dimensiune 15/ 21 cm

18 răspunsuri la „PLOAIE CIUDATĂ

 1. Republicare sau nu, dragă Aurora ești un geniu atât ca poetă, cât și ca desenatoare. Modul cum ai îmbinat verdele și albastrul acela mă duce cu gândul la o rochie superbă. Sunt nuanțe atât de vii, nu sunt estompate. E senzațional, felicitări și pentru versuri și pentru desen! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Flooooriiina!? Nu sunt geniu! Clar! Eu nu mă consider nici poetă (pentru că nu sunt!). Eu doar mă joc: cu cuvintele, cu liniile şi culorile! Le lipesc pe bucăți din sufletul meu, le pun aripi şi le las să zboare! Uneori plac privitorilor/cititorilor, iar acest lucru este nemaipomenit! Ştii cât de minunat este să ştii că pentru câteva secunde ai desenat un zâmbet pe chipul cuiva!?? Ți-am „văzut” zâmbetul şi-ți mulțumesc!❤💋🤗

   Apreciat de 1 persoană

   • De data asta imi plac versurile mai mult decat desenul! Iarta-ma dar dupa 2 săptămîni de ploaie in Romania nu mai pot sa o vad! Unde mai pui ca sunt acasa de doua zile si tot de atatea ploua dupa doua saptamani de ploaie!
    Oricum nu cred ca reusesti sa desenezi ceva urat nici daca doresti; ai o armonie placuta a culorilor si măsurilor asa ca chiar daca imi plac mai mult versurile mi-ar place sa am si desenul! Tu stii ca la mine picturile care imi plac trebuie sa le am ( sa vezi cearta cu nevasta cand face cuiva una si o da!)😂

    Apreciat de 1 persoană

   • Cu scuzele de rigoare pentru răspunsul întârziat, (wp-ul ăsta este dus rău cu pluta! Eu ştiam că ți-am răspuns, dar acum am văzut că…nu! Hmmm!? Sau eu îs dusă cu pluta!?🤔😂), vărule! Când e vorba de artă, fiecare are propriile preferințe, cu atât mai mult cu cât şi manifestările ei sunt parcă tot mai diferite de la an la an sau poate şi mai rapid! Iată, arta nu este doar pictura, sculptura sau grafica, ci şi zentangle sau jocul cu elementele principale ale artei: punctul, linia şi pata! Mie îmi place la nebunie această joacă cu liniile, iar când o „artwork” este terminată şi apreciată, eu sunt şi mai fericită! Unul dintre clienții mei fideli a spus cam aşa: „bine că în zona asta cineva mai face şi altfel de artă”! Fiecare artist/ desenator are propriul stil, este că o amprentă a creativității lui!
    Mă bucur că ți-au plăcut versurile, dar apreciez sinceritatea ta legată de compoziție! Deşi, este posibil, ea să fie…subiectivă! Adică…prea multă ploaie! Nu şi în desen! Nu am avut nici cea mai mică intenție să desenez ploi, dar…a plouat artistic! În realitate, la noi chiar plouă!
    Numai bine de le mine!

    Apreciat de 1 persoană

   • Pai care parere personala nu e subiectiva? Ale mele toate! Si nu tine doar de mine ci si de vreme, de lumina, de nevasta, vecini, daca trage pestele ( ca tot vorbesti de pluta!) Eu unul sunt rezultatul hormonilor care trag o hora continua in mine plus a celui care il introduc saptamanal cu siringa!
    Uite azi am o zi buna : e soare, cald, miroase a soc si lamâita, nevasta m-a invitat la greci deseara si nu trebuie test!!! Aproape ca-mi place si de mine!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s