Poveştile apelor!


3 LILIANNE- PRINȚESA LIBELULĂ

Nu departe de stâncile lui Isabelle se întinde un păpuriş des şi înalt întocmai ca o pădure. Acolo s-a trezit înotând în apa călduță şi până să se dezmeticească a dat cu capul de câteva tulpini, dar şi de ceva mare, uşor albăstrui, cu nişte cleşti uriaşi şi care s-a repezit la ea! S-a ferit în ultima clipă!

-Eu sunt Blue, crabul! Tu cine eşti?

-Nu ştiu. Nu ştiu cine sunt! Acum am apărut de nu ştiu unde!

-Trebuie să fii o viitoare libelulă! Într-o zi vei fi stăpâna aerului. Îți voi spune Lilianne!

A simțit că înoată mai greu şi avea o senzație ciudată în tot corpul. În fața ochilor ei a apărut ceva şi instinctiv a înghițit-o! S-a simțit mai bine! Acum ştia ce să facă! Din când în când vorbea cu Blue şi afla noutăți din lumea largă ce se întindea dincolo de păpurişul ei. De la el a aflat că nu departe de sălaşul ei trăieşte o vietate frumoasă cum nu s-a mai văzut prin părțile astea.

Într-o zi, a trecut pe lângă ea ceva înspăimântător: o arătare cu multe picioare sau ceva asemănător şi care se mişca cu o viteză amețitoare. A înțeles de la Blue că este Octoqueen sau stăpâna acestor ape liniştite şi mai ales că nu prea vorbeşte cu nimeni. Zilele treceau monotone pentru Lilianne şi doar poveştile cu Blue o mai înveseleau. Din când în când Octoqueen trecea agale pe lângă păpurişul ei.

Într-o zi, Lilianne a ieşit dintre tulpini şi s-a îndepărtat. Nici n-a băgat de seamă când s-a trezit lângă Octoqueen care a pus-o pe unul dintre brațele ei.

-Tu cine eşti!?

-Sunt Lilianne! Şi Blue, crabul, spune că sunt o libelulă, iar într-o zi voi deveni regina aerului! Dar tu cine eşti!?

-Eu sunt Isabelle, regina acestor ape!

-Lilianne, cred că a sosit timpul să devii regina aerului!

Şi, fără să mai stea pe gânduri, Isabelle a ridicat în aer brațul pe care stătea Lilianne. Minune mare! Gângania cenuşie, cu corp greoi, s-a transformat într-o gingaşă făptură, cu corp zvelt şi aripi străvezii ce străluceau în lumina amiezii. Şi de n-ar fi fost brațul salvator a lui Isabelle, ar fi căzut în apă! Aşa a luat primele lecții de zbor, folosindu-se de numeroasele brațe ale prietenei ei!

-va urma-

Lilianne-prințesa libelulă. Desen în tuş şi creioane colorate. Mărime 10/15 cm.

22 de răspunsuri la „Poveştile apelor!

  • Dincolo de poveste, este mult realism!
   Da, m-am gândit la câteva cărticele pentru copii. Cel puțin una dintre ele este destul de bine schițată, ca idee! Însă cea mai mare problemă a mea este „timpul”!
   Mă bucur foarte mult că ți-a plăcut! Mulțumesc!

   Apreciat de 2 persoane

  • Inițial am vrut să înlocuiesc varianta „albastră”, cu cea albă. Compoziția este pe suport alb, dar la fotografiere a apărut uşor albăstruie! Mă bucur că ți-a plăcut povestea, dar şi desenul! Întotdeauna am fost fascinată de lumea minunată a viețuitoarelor mărunțele!
   🤗

   Apreciat de 1 persoană

 1. Cred că mi-ar fi plăcut mai mult dacă desenai pe hârtie albă. Parcă e prea mult albastru pentru gustul meu. Altfel, îmi sunt dragi animăluțele tale și descrise în desen și descrise în cuvinte. 🙂

  Apreciază

  • Jo, where are you !? Jo, you see !? A white version! Do you like it more now !? I hope….
   Uneori îmi joacă feste lumina când fotografiez! Desenul e pe hârtie albă şi nu cred că ar fi fost foarte bine să încep să-l lucrez pe hârtie gata albăstrită. N-aş fi putut controla nuanțele. Ori aici tocmai nuanțele puneau în valoare personajul!
   Dar ştii ceva!? Tare mă bucură sinceritatea ta! Numai bine!🤗

   Apreciază

   • E ceva mai palidă, deci mai bine, dar încă o văd movulie, nicidecum albă. Oricum, dacă spui că-i pe hârtie albă, m-am liniștit. 🙂 Pot să vizualizez. Cât despre sinceritate, întotdeauna spun ce văd, fie că se supără persoana sau nu. Nu sunt critic de artă, Doamne ferește. Iar dacă părerea mea nu-i importantă, îmi permit să spun tot ce-mi trece prin cap. 🙂 Nu mă băga în seamă.

    Apreciază

   • Ba da, pentru mine este foarte importantă! Şi o să te „bag în seamă” şi pe tine şi pe oricare alt privitor! Întotdeauna voi medita asupra părerilor celor care-şi exprimă punctul de vedere. Cu mulți ani în urmă, am avut o expoziție „zentangle”. Era începutul acestei arte, iar eu eram la început. Un bun prieten, profesor de artă la un liceu de artă, şi-a spus părerea, deloc măgulitoare pentru mine: „dacă n-aş ştii cine expune, aş spune că nişte copii s-au jucat! Asta nu e artă!”.
    Ba da, este artă! Sigur, peste ani m-am reîntâlnit cu Cornel, Dumnezeu să-l ierte!, şi-a reconsiderat punctul de vedere şi l-am asigurat că nu am fost supărată pe el.
    Erau „zorii” zentangle! Azi sunt zeci de mii de desenatorii unul mai bun ca altul!
    Numai bine!🤗

    Apreciază

   • Sigur că eşti deşteaptă! Sau, zic eu cu drag, eşti destupată la minte!
    Cornel, şi nu numai el, considera artă doar pictura şi sculptura, restul!? Blasfemie! Ori tocmai aici este frumusețea artei: inimaginabilele moduri de manifestare! Arta înseamnă creație. Unică.
    Chiar şi zentangle este într-o incredibilă transformare, evoluție. Dacă la începuri toată compoziția era alb- negru, acum culoarea a schimbat radical modul de abordare.
    Un sfârşit de săptămână minunat!

    Apreciază

   • Și eu văd lucrurile la fel. Totul este într-o continuă evoluție. Inclusiv limba. Unele cuvinte ies din vocabularul uzual, aproape devin arhaisme, apar neologismele. Puriștii le resping, dar nu ei decid, ci cei care le folosesc, publicul larg. În artă îmi închipui că-i mai mult sau mai puțin la fel. La mine e simplu. Văd ceva care-mi bucură ochiul zic că-mi place. Văd o aiureală care nu-mi spune nimic, artistul trebuie să se considere norocos că plec fără să zic nimic. 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s