Bine v-am regāsit!


Sfârsitul si începutul de an m-au aflat într-o cāutare, poate nedefinitā initial, un fel de a cāuta acul în carul cu fân sau poate strādania de a vedea si pādurea nu numai copacii.

Chiar dacā îmi propusesem sā-mi ordonez ideile si gândurile, atunci nu stiam clar de unde si cum sā încep, asa cā m-am lāsat dusā de valul timpului, încercând sā vād dincolo de ceea ce era de vāzut, sā simt dincolo de ceea ce era palpabil.

M-am regāsit…

Pierdut-am fost între drumuri fārā capāt si sens! M-am asezat pe temelie de piatrā sā simt cu inima ce vād ochii si s-a-ntâmplat sā constientizez ce subconstientul meu stia deja si nu numai cā stia, ci pe parcursul întregului an mi-a arātat, ghidându-mā pe calea bātātoritā a reusitei. De aceea am simtit acut nevoie de lene creativā, sā pot privi dincolo de linii, puncte si pete, sā pipāi nevāzutul aflat dincolo de ele. Abia atunci s-a disipat ceata ideaticā dezvelind ceea ce bānuiam: cā o idee se naste, poate fi māreatā, dar dacā nu-i dai timp sā creascā, sā se coacā, poate sā nu mai fie nimic sau altfel spus, e ca si cum ai musca dintr-un fruct cules înainte de vreme, doar fiindcā e frumos, dar îti strepezesc dintii. Si-am mai înteles ceva, ceva ce stiam, dar parcā nu atât de adânc, cā pot, cā pot sā fac ceva, încet si cu rābdare, chiar dacā (si pe asta o stiu!) nu mai am tot timpul din lume, dar stiu cā voi pretui fiecare orā din viata care mi-a rāmas!

(Nu mā certati pentru lipsa unor diacritice. Mi-am cumpārat telefon nou si nu stiu sā-l setez. Vā cer ajutorul. Este un Nokia XR20. Mesaj privat.)

„Flori pentru slava vietii”! Un proiect ce-si doreste sā îndemne oamenii sā priveascā lumea prin „ochii florilor”. Desenat în creioane colorate. Mārime 9/ 15 cm.

27 de răspunsuri la „Bine v-am regāsit!

 1. Gândurile, ideile si iubirea de frumos, care-l anima pe omul adevarat si credincios, dau nastere la pasiuni, ce se exprima obiectiv, în planul dimensiunilor de jos…
  Un Weekend relaxant mult binecuvântat, draga Au(ro)ra de la Eco !

  Apreciat de 1 persoană

  • Dacā ti-am bucurat chiar si pentru o clipā seara, atunci sunt fericitā.
   Asa este, am cugetat îndelung asupra actului meu de creatie si implicit asupra vietii. Uneori sunt atât de „prinsā” în desen, încât tot ce mā înconjoarā se disipeazā. Pierd contactul cu realitatea. De aceea am avut nevoie de o detasare de la tot…doar cā…n-am putut sta prea mult departe de sevalet. Acolo este viatā mea! Noapte bunā!🤗🤗🤗

   Apreciat de 2 persoane

  • Sigur, pe IG le-ai vāzut!☺️ Telefonul meu ar face multe, dacā posesoarea lui n-ar fi pe lângā🤫! Sper sā dibui cu timpul si alte lucruri interesante care se pot face. Da, poze face bine, desi încā mai necesitā setāri.
   Multumesc, Issa!🤗😍🥰

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s