PUI DE STEA


3. Bârfe pāsāresti

A trecut o zi sau douā,
Poate-or fi trecut si nouā
Sau o lunā, douā, trei…
Gāinusa cea pestritā
Este foarte încântatā,
Dā ocol la curtea toatā
Si se-nfoaie în poiatā
Cā s-arate tuturor
Pe micutul puisor.
Ce pui mândru are ea
Cum nu are nimenea!
Însā vezi tu, soro dragā,
Treaba asta nu-i de sagā!
Cum n-aveam eu nici o treabā,
M-am dus foarte-ncetisor
Lângā micul cotecior.
Da, urât din partea mea
De-am fācut asa ceva!
Ca sā vezi si sā nu crezi:
Pāsāri mari si pāsāri mici
Si curcani si bibilici,
Toate susoteau de zor
Despre micul puisor.
Ascultai, mare mirare
Si nu stiu cum sā vā zic
Cā din oul āla mare
A iesit un pui cam…mic!


„Cine sunt eu, mamā!”. Desen în tus si creioane colorate. Dimensiune 11/16 cm.

42 de răspunsuri la „PUI DE STEA

 1. Subiectivitatea este ca o umbrā pentru obiectivitate. N-ai cum sā fii pur obiectiv si-ti pot enumera multe cauze, dar sigur tu le stii sau le bānuiesti. Iar dacā ceea ce eu lucrez atinge sensibilitatea unui privitor, ce pot sā mai zic?! Cā-mi cresc aripi?! Cā mā îmbogātesc cu bucuria lui!? Când am ajuns aici, nu mai atinsesem un creion de câtiva ani. Iar la un apus de soare s-a întâmplat ceva, un fior puternic ce m-a scos din amortealā. Unde sunt astāzi?! Mā strāduiesc zilnic sā bucur priviri, sā mângâi suflete, sā abat, chiar si pentru câteva clipe, gândurile spre luminā, spre bun si frumos!
  Si ai dreptate, noi, cei din aceastā minunatā comunitate, ne stim tocmai prin prisma a ceea ce „producem”.

  Apreciază

   • Bine-ai revenit! Sper cä esti bine! Cât despre ce mi-am propus, este o dorintā veche, dar lucrul merge greu, greu de tot. Si nu de inspiratie duc lipsā, ci de prea multe idei mā împiedic. Si…multumesc! Mi-ar plācea sā-ti stiu pārerea sincerā despre poemele din „Pui de stea”. 🤗

    Apreciază

   • Sincer sunt întotdeauna chiar dacă, recunosc, mai sunt și cam subiectiv. Adică uneori aprecierea se ridică dinspre lucrare către autor, îmi devine drag, și… Ei bine, poți să te îndoiești apoi de calificativele mele. Dar pune-ți întrebarea: Cum ajung eu să îndrăgesc pe autor? Nu tot prin prisma lucrărilor sale? 🙂 Tu ești un astfel de artist, Aurora ❤ Departe, peste mări și țări, sufletul tău se face totuși de îndată simțit în retina ochiului, în coșul pieptului și merge țintă la sufletul meu. Desigur și al altor privitori/cititori, nu am nicio îndoială. Ori dacă pe noi ne-ai cucerit… Iată! Aceasta este părerea mea. Ți se potrivesc de minune genul acesta de poeme și se îmbină armonios cu lucrarea plastică. În ce privește împiedicatul de idei… Ce să-i faci, dezordinea lucrativă este meteahna oricărui artist. Ori încearcă de unul singur să-și facă ordine măcar din când în când, ori se găsește cineva care îi stă alături (ori vine din urmă, postum, dar ar fi păcat) și care scoate la lumină frumusețea, spre a bucura și restul omenirii. Bine măcar că s-a descoperit blogul, un loc unde se stă cu ferestrele deschise și ca fetița cu chibrituri, ne bucurăm și noi de pomii împodobiți ai caselor mari.

    Apreciat de 1 persoană

  • Multumesc mult pentru apreciere! Dacā se va tipārit aceastā carte, sper sā-i bucure pe copii. Numai cā sunt departe de final, chiar dacā textele sunt terminate, desenele unor texte încā nu, iar coperta este un „morman de schite”. Dar mā bucur cā ti-am trezit amintiri frumoase.🤗

   Apreciat de 2 persoane

   • Iți doresc din tot sufletul sa ai inspirația necesara pentru a o termina cât mai repede. Avem nevoie de lucruri frumoase acum ca de aer si cu siguranța, cartea ta va fi o încântare pentru copii dar si pentru părinți! Gânduri bune de la mine!

    Apreciat de 1 persoană

   • Ca s-o tipāresc aici trebuie sā o traduc. Este o muncā de duratā. Abia acum am terminat varianta pentru tradus la „Povestile apelor”.
    Pe care sper sā o tipāresc în varianta englezā. Aici este mult mai simplu de tipārit, dar acum, cu toatā nebunia de crizā, nu este probabil mai ieftin. Dac-as fi în tarā poate ar fi mai simplu…asta e!

    Apreciat de 1 persoană

   • Nu cred ca versurile pot fi traduse! Sigur „tehnic” nu e o problema dar o alta perceptie ar avea-o un copil roman fata de unul american! Aicea cu mentiunea ca eu vad copilul roman prin mintea copilului care am fost eu! Cine mai stie cum sunt copiii acum?

    Apreciat de 1 persoană

   • Exact! Aceste poezioare se adreseazā unor copii care au/au avut un cotet cu pāsāri. Este destul de dificil de transmis acel fior românesc, în primul rând pentru cā ar însemna cā eu sā cunosc englezā la nivel academic. Si nu numai. Într-un anumit context, am citit câteva poezii în ambele limbi. Românii au fost unanim de acord cā în românā sunā… altfel.

    Apreciat de 1 persoană

   • scumpa mea, am sa caut link-ul despre cum sa publici o carte pe amazon si am sa ti-l trimit.
    e gratuit sa publici si incasarile de 70 la suta iti revin tie. ei se ocupa sa-ti tipareasca gratuit cartea in cate exemplare vrei tu. poti sa o publici in orice limba vrei tu. ai nevoie totusi de cineva sa te ajute la editat, aranjat in pagina. promit sa-ti dau zilele astea link-ul corect. tu trebuie sa te ocupi de promovarea cartii, dar suntem si noi aici pentru asta. 😊🤗
    am sa revin cu link-ul cirect zilele asta. pup!
    iubesc bijuteriile pe care aduci aici! ♥️

    Apreciat de 2 persoane

   • https://kdp.amazon.com/en_US/
    scumpa mea, poti sa alegi optiunea electronica, dar nu, nu-mi place ideea, sau pe hartie-carte, de tiparirea careia se ocupa Amazon-ul.
    tu pregateste continutul, formatul, alege copertele, numarul de pagini, titlul, automat vei primi licenta de copyright. cartea va fi fizic vanduta pe Amazon. iti trebuie pe cineva care sa te ajute la editare si ce si cum sa arate fiecare pagina.
    doamne ajuta, ca ai ce sa publici!
    cum spuneam, facem si noi promovarea pe wordpress, facebook, dam feedback! 😊
    te pup! doamne ajuta!
    mie imi surade ideea de ceva vreme, dar mai am de lucrat.
    sper din suflet sa ai rabdare si timp pentru asta. te pup!
    ♥️🤗

    Apreciat de 1 persoană

   • Multumesc mult! Da, mai am de lucru încā mult. Coperta este încā sub formā de ‘schite”, nici mācar schitā. Da, stiu sā-mi fac paginatia singurā, iar dacā voi avea totusi nevoie de ajutor, are cine sā mā ajute. Apoi mai am de lucru la „Balada lui NOR”, mai precis am refācut o ilustratie, iar la a doua încā-mi zboarā fluturii prin cap. A, Nor este un nor care …o sā vezi tu! Dacā spun un simplu multumesc, stiu cā este putin, dar acum nu pot si nu stiu sā zic mai mult.🤗🤗🤗♥️♥️♥️🙏🙏🙏

    Apreciat de 2 persoane

   • take your time, fata pretioasa ce-mi esti.
    da, lucrurile astea se fac fara graba, cu liniste. stiu, ce-ai facut azi, maine nu ti se mai pare extraordinar. modifici si o iei de la capat. stergi, refaci. iti vin ideile, dar zboara repede.
    😊
    eu iti multumesc!
    pupici, imbratisari! succes! stiu ca vei face un lucru minunat, o bijuterie!
    ♥️💯

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s