FAG


Destinul lui tragic i-a fost scris din momentul în care o floare i-a zâmbit soarelui pe o creangă viguroasă a bătrânului fag. Altfel cum aș putea înțelege că micuțul jir a călătorit peste vârful dealului până la hotarul grădinii mele?! Și cât a fost coasta de-ntinsă, cum a ales tocmai grădina mea, cu un lat de palmă mai jos de gard, să nu fie în calea ascuțișului coasei sau a colților greblei?! S-a arătat a fi puternic, crescând viguros cât alții în ani de zile.

O vreme nu l-am văzut că și-n destinul meu erau drumuri de străbătut, multe și cu popasuri vremelnice. Într-o vreme l-am regăsit falnic, privind semeț peste coastele din jurul lui. Îi simțeai măreția, era că un împărat ce-și privea cu blândețe supușii. Îl îmbrățișam și ceva din acea măreție mă învăluia cu lumină și căldură. Era o contopire cu însăși esența naturii. Simțeam fiecare vibrație ce-i străbătea trunchiul cum îmi alina sufletul, cum îmi sădea speranța și încrederea de mai bine.

Ajungeam greu la el. Urcam anevoie coastă abruptă și coboram alta cam la fel, dar lângă el mă simțeam liberă! Ca-ntr-o renaștere.

Drumurile mele își cereau tributul. Dar și bucuriile aveau prețul lor. Și prețul a fost pe măsură. De fiecare dată!

Fag va rămâne până la capătul drumului meu o amintire, dovada clară că nu am avut dreptul în această lume să mă atașez de nimic fără să plătesc un preț…și nu numai eu!

„Fag”, din ciclul „Eu, Copacul!”. Desen în tuș și creioane colorate. Mărime 9/15 cm.

Era mijlocul unei toamne când l-am văzut ultima dată! Îmbrăcase hlamidă împărătească spre bucuria mea!

Precizare!

Aici se încheie proiectul „Eu, Copacul!” Ce urmează?! Lucrez la câteva proiecte deosebite, zic eu, proiecte pe care o să vi le arăt la momentul potrivit!

Publicitate

27 de răspunsuri la „FAG

 1. Hi my name is DR. King Stone powerfully and I am blogger, Can you please follow me on my blog and like and comment and share with other people. PS: I need email followers on my blog. I really need more followers on my blog. I need people to be comment on posts. Are happy to see John Cena return on raw yesterday?

  Apreciază

  • Mă bucur că ți-a plăcut acest proiect! A fost unul de inimă albastră rezultat în urma unei reorganizări a compozițiilor mele. Așa am descoperit multe lucrări pe tema asta și nu numai! Cât despre proiectele actuale, ce să zic!? Cele mai multe sunt trecute la capitolul „redesenare”, altele la capitolul „șlefuire” texte, altele „work in progress”, câteva „circulă” haotic prin capul meu…’oi vedea eu cum va fi! Timp și sănătate să am și treaba merge strună!
   Mulțumesc mult de trecere și gând frumos!🥰🤗

   Apreciat de 2 persoane

 2. Și poate unde ți-a fost cel mai drag, acest fag ni l-ai prezentat acum, la sfârșit. Aurora, țin să-ți spun că totul a fost minunat! Însă fagul de acum, care și pentru mine este un arbore special (uneori, cu frunzulița lui fragedă mi-a amăgit chiar foamea) mi s-a lipit complet de suflet. Nu oricine este în stare să vadă acest arbore. Unii remarcă doar trunchiul lui vânjos, acoperit cu o scoarță catifelată ca o piele de femeie. Alții se opresc cu admirație pentru coroana lui maiestuoasă. Însă tu îl vezi până sub pământ, cu tot cu rădăcină. Și îi simți inima! ❤

  Apreciat de 2 persoane

  • Fost-am mândră pădureancă
   N-am fost nime’ să mă-ntrecă!
   Mi-a fost mai mult decât drag, dar abia după ce un topor cu coada de fag l-a pus la pământ, am înțeles că e mai bine pentru mine să-mi fie drag totul, dar nimic in mod deosebit. Și tot atunci am realizat că aceste atacuri la ceea ce eu prețuiam erau lecții de viață, menite să mă călească. Au fost dure, dar fără ele cum aș fi rezistat în tumultul viforos al vieții?! Cu toate acestea, nu mi-am pierdut sensibilitatea…
   Costin, prieten de departe, știi ce-mi place la comentariile tale? Tu vezi și ce eu gândesc sau ce este dincolo de cuvinte.
   Da, fagul este un arbore senzațional, și asta o știe pe deplin cineva care i-a mâncat frunza! Când guști o frunză, ceva din spiritul arborelui trece în ființa ta. De aceea știi ce este în sufletul meu și pentru asta îți mulțumesc!
   Și pădureanca din pădurile Călimanilor și-a găsit și la ocean copaci pentru alinul sufletului. Mulți și de care nu se poate minuna destul. Dar cel mai drag îmi e seagrape, este uimitor…
   Îmbrățișare de departe!🤗

   Apreciat de 1 persoană

  • Îți mulțumesc, draga mea! Copacii au asupra mea un impact extrem de puternic, poate și datorită primilor ani de viață petrecuți prin păduri. Mă fascinează! Aici sunt foarte mulți copaci uimitori, dar cel mai mult îmi place seagrape-ul. Pe acela îl îmbrățișez cu drag.
   Sper să-ți placă și ceea ce urmează să public, dar care în acest moment sunt în diferite faze de lucru. Te îmbrățișez!🤗

   Apreciat de 1 persoană

 3. Superb desenul tău cu fagul, și foarte colorat !
  Am zărit și niște semințe de jir, pe ici pe colo. 😇
  O săptămână frumoasă îți doresc, Aura, și aștept și următorul proiect cu planșe artistice create de tine.

  Apreciat de 4 persoane

  • Mulțumesc mult, Ștef! Mă bucur că ți-a plăcut! Fagul este un arbore uimitor, de primăvara până toamna, dar și în timpul iernii are farmecul lui.
   Pentru mine fiecare proiect este unic și la fel de iubit. Publicul are dreptul de a aprecia mai mult o compoziție decât alta, este ceva absolut normal. Dar eu sper că o să-ți placă ceea ce urmează.
   Îmbrățișare din depārtare!🤗

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s