GHICITOARE


Dau o sută și un leu

Cui îmi spune: ce fac eu?

Cine-i Melly- melcușorul

Sau Roșcatul- puișorul,

Pici- Arici printre furnici

Sau urzici de vrei să zici?

Să vă dau câteva vești,

Mă apuc de scris povești!

Cu desen, texte hazlii

Cum aș vrea și tu să fii,

Că-i prea mult urât în lume

Încât nici nu pot a spune!

Deci!?

Work in progress!

26 de răspunsuri la „GHICITOARE

  • Mulțumesc de trecere și apreciere. Nu știu ce să zic: desenele din „Micul Prinț” sunt, trebuie să recunoaștem, deosebite pentru simplul motiv că, teoretic, sunt lucrate de un „copil”. Ai înțeles ideea, nu!? Picasso a spus la un moment dat, citez din memorie, „mi-au trebuit patru ani să pictez ca Rembrandt și patruzeci ca un copil”. Desenele copiilor sunt magnifice, îți spune un om, adică eu, care a lucrat cu copiii câteva decenii. Este greșită ideea că un copil trebuie învățat să deseneze. El desenează pur și simplu, este un mod inedit de exprimare și ce exprimare! Copilul trebuie îndemnat și lăsat să deseneze, nu trebuie învățat pentru că el știe ce să facă. Dacă ar trebui să reilustrez „Micul Prinț” (chiar aș face-o!), cu siguranță aș reduce totul la esența pură a copilului. Aș reinterpreta scenele după stilul meu, dar oare ar fi bine!?
   Dar mă bucur că ți-au plăcut desenele mele!
   Numai bine!

   Apreciat de 2 persoane

 1. Uneori e necesara, câte o iesire afara, din rutina cotidiana, într-o lume diafana !

  Orice faci cu pasiune,
  pentru cei ce-ti sunt aproape,
  vei culege roduri bune,
  recompense zi si noapte !

  O vara cu spor în toate, binecuvântari si sanatate, draga Au(ro)ra …de la ECO !

  Apreciat de 1 persoană

  • Mulțumesc de trecere! Evadez de multe ori sau ori de câte ori pot, dar cam tot în lumea artei. Dincolo de oameni (și artiștii sunt tot oameni!), arta este esența pură a binelui și frumosului. Dacă suprapunem artistul peste opera lui, ne dă cu virgulă, de foarte multe ori. Ești un om cult și sunt convinsă că ai prins ideea. Un singur exemplu: Caravaggio! Caravaggio artistul genial și omul Caravaggio!
   Numai bine!

   Apreciază

  • Bună să-ți fie inima!
   Poate niște cursuri de „mâzgălit” hârtia!🤣 Nu, Sandule, n-am de gând să fac așa ceva aici, dar nici dac-aș fi în țară n-aș face!
   Eu am locuit o vreme pe câmpia transilvană și aveau oamenii aceia niște vorbe interesante, cum au toți românii noștri de altfel: „ei, dragă, mi-o trecut vremea ca la comănac!”. Comănacul fiind pălăria de pai!
   In altă ordine de idei, mie mi-e tot mai dificil să înțeleg ce, dar mai ales cum gândesc cei de „sus”. Am impresia că tot ce se întâmplă poate fi asemuit cu un vapor în derivă și pe care nu există nici un marinar adevărat care știe să-l ducă spre port/țărm. Mai devreme sau mai târziu, acest vapor numit România se va izbi de stânci. Și știi care-i durerea!? Nu sunt bărci de salvare suficiente și majoritatea nu știe să înoate! Poate asta va fi salvarea noastră ca nație: ne vom trezi!
   Toate bune ție! 🤗🙏

   Apreciat de 1 persoană

   • Bună dimineața, Aura ! 🙂
    Elegant ca întotdeauna , ai pus punctul pe ” I”
    versus realitatea crudă în care a ajuns ROMÂNIA ! 😦
    Din păcate , cei de ” sus” NU GÂNDESC 😦
    ci pun în practică ” pas cu pas” ORDINELE primite de la
    CE ,
    UE,
    PPE,
    NATO,
    OMS șamd ! 😦
    Dacă ROMÂNII nu se vor TREZI ” deîndată” ,
    ROMÂNIA se adânci tot mai mult în mocirla din care nici bunul DUMNEZEU nu o va mai putea scoate ! 😦
    Din toată inima , multă sănătate și putere de muncă ! 🙂
    Cu drag,
    Sandu ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 2. Ce frumoși sunt amândoi! Aura, are dreptate @condeiblog, o carte cu astfel de desene și cu poveștile aferente ar fi minunată. Nepoțica mea are 11 luni acum, deci aștept să-i pot citi cartea, sau cărțile tale. Ce zici?

  Apreciat de 5 persoane

  • Cine știe?! Fiind așa de mititică, poate reușesc să public măcar una până ajunge la vârsta cititului! Chiar nu știu, Ana, ce răspuns să-ți dau! Pot să-ți spun că muncesc, dar acum nu văd capătul. Încerc să fac desene frumoase, atrăgătoare, alături de un text pe măsură și amândouă să-l ajute pe copil să înțeleagă ce este cu lumea asta, de ce trebuie să fim mai toleranți sau empatici!
   Uite, melcul are „casă”, dar puiul n-are, ce se va întâmpla?! Ariciul cel țepos îl privește cu drag pe puișor…acestea sunt doar câteva din personajele creionate de mine. Mai am o veveriță, o vrabie, o omidă și între ele o Ghinduță năzdrăvană!
   Aș vrea să ofer copiilor și nu numai ceva plăcut, să-i bucure și desenul, dar și textul.
   Mulțumesc mult pentru apreciere!🤗♥️

   Apreciat de 1 persoană

   • Ana, îți spun ceva, dar tu nu-i spune lui Condei nimic🤣: el este un așa fel de om, că-i dă pe-afară bunătatea și bunul simț! Dacă ar avea aripi ar zbura de-a lungul și de-a latul să ajute pe fiecare. 😊

    Apreciază

 3. Uite, încerc eu ca să ghicesc
  Și tare aș vrea s-o nimeresc…

  Însă mi-a venit în gând
  Că bine ar fi, de în curând,
  Vei scoate-o carte minunată
  Cu eroi din lumea toată.
  Gâze, flori, melci și arici,
  Mari la suflet, chiar de-s mici,
  Din astea toate, Ilustrate aici!
  Mai cred c-ar mai putea să fie,
  La fiecare, pusă și câte o poezie.
  Și-așa, cu artă, prin creion și tuș,
  Prin versul tău sprințar și jucăuș,
  O lume-ntreagă ne vei prezenta.
  O lume, dar de fapt… inima ta!

  Apreciat de 10 persoane

  • Ce zici tu acolo?! O carte?! Eu!? Adică tu mă îndemni să fac niște lucruri prea mari pentru un om așa de mic. Și eu care te credeam prietenul meu!🫣 In loc să-mi spui să-mi văd de treabă!
   Acum, serios vorbind, nu sunt prea convinsă că cineva ar cumpăra cartea/ cărțile scrise de mine! De lucrat, lucrez, mai mult desenez că merge al dracului de greu desenul, e migălos, da-mi place la nebunie! Și scriu, am multe puse pe hârtie, dar…timp, timp și timp…nu-mi ajunge!
   Mulțumesc mult pentru gândul tău lăsat aici!

   Apreciat de 3 persoane

  • Evident că sunt nu numai fermecați, dar și fermecători! Iar dacă totuși careva nu este, eu o să-l fac să fie! In povești se întâmplă lucruri frumoase sau cel puțin într-ale mele va triumfa binele și frumosul, iar dacă va fi și un pic de „rău”, așa pentru decor, voi desena o sanie fermecată să taie răul pe vecie!
   Mulțumesc mult!🤗

   Apreciat de 3 persoane

  • Sper să-ți fie bucuria mare când voi termina! Tu știi că eu sunt îndrăgostită de aceste animăluțe și atunci trebuie să le pun pe hârtie și să le fac să vorbească, să îi învețe pe copii bunătatea, omenia, toleranța și nu numai. Așa, de florile cucului, ar fi trebuit să scriu: „pe copii și nu numai”, dar m-am răzgândit pentru că adulții care trebuie să învețe acum, nu citesc „bazaconiile” mele 🫣🤣🤗🥰

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s