PUNCT ŞI DE LA CAPĂT!


În jurul datei de 15 mai, am terminat proiectul „Printre ciulini”. Teoretic l-am terminat, dar oricând este posibil să mai adaug o lucrare proiectului. Fac acest lucru destul de des. A fost un proiect conceput şi realizat în întregime în noua mea țară. Ideea proiectului a pornit de la întâlnirea mea cu un ciulin pe malul oceanului, spre sfârşitul lunii februarie. Peste, s-au suprapus amintirile tinereții şi întâlnirea cu Jessica, fiica unui apicultor din zonă.

***
La vreo 12 km depărtare de sat, pe Valea Borcutului, aveam un loc de fâneață. Cea mai mare parte a lotului era pe coastă; o coastă atât de abruptă că şi să stai în picioare era greu, dar să mai şi lucrezi! La poalele dealului era un pârâu, dincolo de care era o luncă, cam 50 metri pătrați, plină cu scaieți. Pădure. Înalți de peste 2 m, n-aveai ce căuta printre ei (eu m-am încăpățânat şi-am trecut printre ei!). Oricum viața mea a fost precum o aventură printre ciulini. Ciulinii vieții au fost cu mult mai neiertători decât ciulinii de pe valea Borcutului.
Priviți de pe coastă, unduindu-se verde în adieri de vânt, te fascinau; iar florile violacee atrăgeau o mulțime de insecte; stăpânii absoluți ai florilor erau bondarii. În bungeagul de pe coastă le găseai cuiburile, nu tocmai meşteşugite! Era raiul lor!

***
Jessica este o fetiță jucăuşă, aflată mereu în mişcare; un izvor nesecat de energie şi veselie, îndrăgostită de natură şi desen. Ar desena şi explora împrejurimile necontenit şi iubeşte albinele şi bondarii. Întâlnirea cu ea m-a determinat să mă implic şi să particip alături de apicultorii din zonă la un amplu proiect de sensibilizare a oamenilor pentru a înțelege importanța acestor polenizatori.

***
În această lună, blogul „Ecoarta” împlineşte 10 (zece) ani! Cu unii dintre cititorii mei ne ştim cam de pe atunci, cu ceilalți de ani buni, iar cu unii de mai puțină vreme, dar tuturor vă mulțumesc că ați avut dorința şi răbdarea de a urmări postările mele!
Am o rugăminte, ştiu că este puțin ciudată, dar totuşi v-o adresez! Vă rog să alegeți lucrarea/lucrările care v-au plăcut cel mai mult din acest proiect!
Vă mulțumesc tuturor şi fiecăruia în parte, vă îmbrățişez de zece ori, aşteptându-vă cu drag şi în următorii zece ani tot aici în căsuța „Eco”!
Nr. 1 „Ciulinii”

Nr. 2 „Bondari”

Nr. 3 „Apus de soare la ocean”

Nr. 4 „Bondarul”

Nr. 5 „Ciulinul”

Nr. 6 „Speranța”

Vă mulțumesc, eu, Aura! Cea de la Eco!

68 de răspunsuri la „PUNCT ŞI DE LA CAPĂT!

    • Ei, dar tu ştii cât de dragi îmi sunt bondarii, chiar şi cei care din varii motive mai întârzie! Glumesc, evident! Chiar dacă ai văzut expoziția mai târziu, vrei, te rooooog, să-mi faci o favoare!? Spune-mi care lucrare ți-a plăcut cel mult???
      Mulțumesc! Numai bine!

      Apreciat de 1 persoană

      • Prima, Aurora! Îți răspund fără să mă întorc, apelând numai la impresiille de atunci când le priveam. Și ultima, cea cu compoziția mi-a plăcut foarte mult, însă prima știu că m-a „înțepat” cu acul în piept. Dacă mă cunoști un pic, să știi că îmi vine foarte greu să spun numai una, fiindcă eu niciodată nu aleg. Iar lucrările tale le iubesc in corpore!

        Apreciat de 1 persoană

      • Deşi nu te cunosc, dar „te ştiu”, puteam spune de la bun început că aceea va fi compoziția care te va „înțepa”! Există oameni pe care fizic nu i-ai întâlnit niciodată, dar pe care îi cunoşti mai bine decât pe cei pe care îi tot vezi!
        Îți mulțumesc pentru fiecare cuvințel în parte! Numai bine!

        Apreciază

  1. Pingback: Ecoarta’s – Vrăbiuțe

    • Mulțumesc, draga mea! Ai fi uimită să ştii că totuşi am destul de puțin timp de lucru! Insă eu îmi folosesc eficient timpul. Dacă pot, şi nu sunt acasă, fac schițe. Dacă nu pot face schițe pe hârtie, le fac în…cap! După, totul este un pic mai simplu!
      Numai bine!

      Apreciază

  2. Întâi de toate îi urez blogului tău mulți ani înainte! Apoi vreau să-ți spun că nu contează că ne cunoaștem nici de doi ani, dacă e ca și când ne-am știi de mulți, mulți ani.🤗
    Toate sunt minunate, dar Apusului de soare la ocean le întrece pe celelalte.

    Apreciază

  3. La Multi Ani, cu bucurie,
    Toti ciulunii-n floare fie
    Si pe deal si în câmpie,
    Pâna vor mai tece-o mie
    Merci pentru …broderie ! 🙂
    Multa sanatate, succese depline în toate, binecuvântari eterne, perene, minunate, draga Au(ro)ra de la ECO

    Apreciat de 1 persoană

      • Într-adevar, îmi plac toate creatiile tale virtuale, deoarece le percep ca pe o expresie a sentimentelor interioare, simboluri exprimate prin cuvinte si prin aceste opere vizibile, reale, complexe reprezentari ale coplului launtic, care-si cere dreptul divin la viata si manifestare.
        O duminica frumoasa, cu liniste, pace si bucurii în casa inimii, draga Au(ro)ra de la ECO !

        Apreciază

      • Sigur că arta este expresia sentimentelor neafişate, dar atât de uşor de ghicit privind o compoziție! Acolo între linii şi pete de culoare este eul tău, nu-l poți ascunde!
        Săptămâna care începe să-ți fie minunată şi luminată de bun şi frumos!

        Apreciază

  4. Eu aleg Speranța, nr. 6 🙂 Nici nu-ți poți imagina tu Aura, ce mult mă bucur eu, Florina, că te-am descoperit. Potecuța asta m-a ajutat să te descopăr că de la ea am poposit la tine. Îmi place cum desenezi, la fel de mult cum îmi place ucm povestești. Poate te apuci și tu de o carte, cine știe… La mulți ani, blogului tău de vară și la cât ai mulți bondari îți doresc. De ciulini nu zic la fel, că din ce spui, ai avut parte destul! 🙂

    Apreciază

    • Florina, mulțumesc! Nu ştiu dacă cândva voi pune pe hârtie toate poveştile mele, deşi am început să fac asta când eram în țară! Apoi valurile vieții mi-au pus în cale altele şi tot ce am scris este „potrivit momentului”, adică fără acel fir roşu de continuitate. Dar aştept momentul să încep să lucrez la o carte pentru copii. Am deja un plan, schițe, dar încă nu este „coaptă” ideea. Mi se suprapun multe idei şi până nu le descâlcesc să le pun pe fiecare unde trebuie, nu mă pot apuca.
      Sper să pot împinge cât mai departe în timp blogul, problema fiind doar de timp!
      Să dea Dumnezeu cât mai mulți bondari pe pământ, dar şi noi trebuie să-l ajutăm pe Dumnezeu!
      De ciulinii vieții nu o să scap niciodată, pentru că fiecare íi avem pe ai noştri!
      Ştiam că „Speranța” vei alege!
      Numai bine!

      Apreciat de 1 persoană

      • Știu că știai 🙂 Eu aștept să se mai cizeleze fiica la desen și apoi voi scoate cartea mea de povești, a lor de fapt cu desenele făcute de puiul meu. E super creativă și talentată la a-i face expresivi pe toți. Să dea Dumnezeu să poți face tot ce-ți propui, și eu scriu la roman, mă mai împotmolesc, mai fac pauze, nu e ceva ce trebuie terminat repede, că vreau să iasă bine. Spor să avem!

        Apreciat de 1 persoană

      • Desenul este cea mai fidelă expresie a ființei umane! Tu poți să taci, desenul tău vorbeşte! Este oglinda „eu”-ului tău interior!
        Fiecare vârstă are propria modalitate de exprimare. Doar că fără exercițiu ne pierdem abilitățile! Nu există om să nu poată desena, ci să nu MAI poată desena tocmai că nefiind încurajat să deseneze, nu a desenat! Copiii au cea mai fantastică capacitate de exprimare artistică pentru că o fac cu sufletul, cu inima! Ei nu au studii, ei desenează sentimente, trăiri! Mă bucur pentru tine că ai un copil talentat!
        Numai bine, Florina! Vă îmbrățişez cu sufletul!

        Apreciat de 1 persoană

  5. La mulți ani ! blogului, felicitări și cât mai multe articole și tablouri !
    Minunate toate, însă nr.5 e preferatul meu.
    Inspirație, creativitate, muncă, talent, toate încununate în aceste rezultate pe care la împărtășești cu noi și pentru care îți mulțumesc !

    Apreciază

  6. Felicitări pentru blog si proiect! La cât mai multi ani alaturi de prietenii tai virtuali. Eu ale 5. Îmi place explicatia scrisa despre ce apare în desen (asta îmi imaginez eu ca este), faptul ca ciulinii cu spinii lor sunt uscati dar apar bondarul si libelula…viata. Asa vad eu tabloul tau! Mult succes în continuare si mult bine! Fie ca pe drumul vietii tale sa nu mai apara niciun ciulin!

    Apreciat de 1 persoană

    • Doruleț, mulțumesc! 20 de ani!? Woow! Mult, dar cine ştie vrerea Domnului!? Ideile vin, doar timpul pleacă! Dar pleacă pe furiş, nevăzut, dar iremediabil simțit! Ai vrea măcar puțin să-l opreşti, dar el este deja departe…dar nu, nu el pleacă, ci noi trecem prin timp, cu timpul de mână. Fiecare cu timpul lui!

      Apreciat de 1 persoană

  7. Bună dimineața, Aura! Nu știu de ce, citindu-te, simțeam că numele tău începe cu litera A, acum m-am convins.🤗 Felicitări pentru ceea ce ești și pentru tot ce ne dăruiești! Mulțumim!🙏💐🍀💖 În ceea ce privește alegerea, toate sunt frumoase, mi-ar fi greu să aleg una.🐝🌼 Să fi binecuvântată! O zi de duminică frumoasă!🤗

    Apreciază

  8. Felicitari Aura pentru blog si La multi ani! Am apreciat mereu munca depusa si frumusetea lucrarilor tale. Proiectul tau „Printre ciulini” este superb si stiu ca a fost o munca grea, dar a meritat. Este foarte greu sa aleg plansa cea mai frumoasa, toate sunt reusite. Sa zicem plansa nr. 2 „Bondari”
    Mult succes, putere de munca si inspiratie in realizarea urmatoarelor lucrari. Iti doresc o zi buna in continuare!

    Apreciat de 1 persoană

    • Tony, mulțumesc! Nu cred că ştii, dar eşti printre cei mai vechi cititori ai mei. Şi pentru asta îți mulțumesc! Deasemenea, ți-am apreciat blogul, fiind unul extrem de bine documentat, din care realmente ai ce învăța. Mă bucur că ți-a plăcut nr 2!
      Numai bine!

      Apreciat de 1 persoană

  9. La mulți ani eco 🙂 draga mea Aura ❤️ Mie îmi plac tare mult scrierile și desenele tale, îmi e greu să aleg, sincer. O să merg totuși pe numărul 3 pentru că îmi plac culorile. ❤️

    Apreciază

  10. 3, dacă trebuie. Toate, oricum. Pe 4 mi l-am ales deja la timpul lui, pentru cînd voi reuși să termin povestea cu mărăcinele meu 😉
    Nici nu știu cu ce să-ncep. Zece ani… mulți înainte, ești multiplul meu de 10… 🙂
    Felicitări. Pentru tot. Pentru cuvinte, consecvență, desene, empatie, tot ❤
    Mă bucur mult pentru micuța Jessica, cred că a însemnat mult 🙂
    Numai bine, soare și lumină să ai, Aura!

    Apreciat de 1 persoană

  11. felicitari pentru cei 10 ani fe blog! esti un suflet cald si frumos la fel cum ti-e numele pe care acum l-am aflat!🥰 iti doresc de zece ori alti zece ani de inspiratie si clipe minunate. cu drag si admiratie, scumpa mea draga! imi aleg apusul de soare. te imbratisez!❤️

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu