TĂCERI TÂRZII


„Copac tomnatic”. Desen în tuş şi creioane colorate. Mărime 9/ 15 cm.

Eu tac. Tu taci.

Dar noi vorbim

tăcute şoapte

închise-n cochilii

de vorbe-albastre.

Eu tac, dar tu vorbeşti

fără cuvinte.

Tu taci, dar eu ți-aud

cuvintele ce cântă

eterne doruri

fără de-nțeles.

E toamnă iar

şi-s ruginii cuvintele

ce zboară-ncet

spre primăverile

născute-n toamnele târzii!

EPILOG!

Sfârşitul de an este după colț, dar totuşi nu este momentul bilanțurilor. Cum nu mi-am propus ceva anume la începutul anului, nu pot spune ce şi cât am reuşit să duc la bun sfârşit până acum. Privit cu obiectivitate, anul 2021 a fost, din punct de vedere artistic, dacă nu cel mai bun din viața mea, atunci cu siguranță printre cei mai buni ani. Graba de a „întocmi” un bilanț se datorează dorinței mele de a-mi lua la revedere de la voi, dragii mei! Dincolo de împlinirile artistice, viața mea personală nu s-a ridicat la acelaşi nivel. Am nevoie de timp să-mi fac ordine în idei, în gânduri, dar şi în viață. Un timp nu voi mai publica nimic pe blog, dar voi citi cu mare drag tot ce publicați voi. Nu ştiu nici dacă voi reveni şi când. Însă mă găsiți pe Instagram unde voi continua să-mi postez lucrările terminate. Dar dacă voi scrie vreo poezie, atunci sigur o voi posta pe blog.

Am multe proiecte amânate de foarte multă vreme şi asupra cărora vreau să mă aplec. Da, ştiu, sunt genul de persoană „lasă-mă să te las” şi mai ştiu că nu-mi face cinste eticheta, dar prefer să mă autoflagelez că poate schimb ceva, deşi vorba ceea: „calul bătrân anevoie îl înveți la ham”.

Vă mulțumesc pentru fiecare cuvânt ce mi l-ați lăsat aici, cuvinte ce mi-au stârnit mari bucurii; pentru fiecare semn al trecerii prin căsuța mea virtuală. Din partea mea: să vă fie doar bine, frumos şi liniştit! Ocolească-vă neajunsurile de orice fel acum şi-n timpurile ce vor veni! Aveți grijă de voi ca atunci când ne vom reîntâlni virtual să fie ca şi cum n-aş fi lipsit decât o clipă!

Cu bine! Aura sau Aurora de la Eco!

51 de răspunsuri la „TĂCERI TÂRZII

 1. Crabul Blue, de la Jo, m-a adus aici. 🙂 Ce tarziu am ajuns… Sau poate nu. 🙂
  Iti doresc, si eu, sa reusesti in tot ceea ce faci. Sanatate iti doresc si spor in toate cele bune! Un AN cat mai bun sa ai!
  Si iti multumesc pentru urari. ❤

  Apreciat de 1 persoană

 2. Pingback: Adio, 2021! – Film Serial

 3. Buna ziua, Au(ro)ra !
  Chiar daca a trecut ceva vreme fara sa mai comentez genialele expuneri ale gândurilor inimii postate în cuvinte, culori si nonculori, vreau sa stii ca mi-a placut si îmi place modul deschis si onest în care ti-ai exprimat sentimentele interioare, ceea ce ma determina sa cred ca te cunosc la fel de bine ca pe propria mea mama, frati si surori, cu care, în conjunctura actuala planetara comunic mult mai rar decât cu voi blogerii români raspânditi pretutindeni printre straini. Îti multumesc din inima pentru toate darurile de o mare frumusete si valoare, oferite la geamul curat al aceste minunate si magice casute virtuale, asemeni sufletului tau minunat si mare.
  Îti doresc multa sanatate, bucurie, pace si în inima o eterna, sublima, magica si misterioasa sarbatoare.
  Sarbatori minunate, magice, adevarate, în toate aspectele si dimensiunile perceptiei vietii, binecuvântate, draga Au(ro)ra de la ECO !

  Apreciază

  • Mulțumesc de urare şi gândul bun ce-o însoțeşte! Să-ți fie sărbătorile precum florile, frumoase şi luminoase! Să şi pace şi armonie în suflet şi acum şi-n vremea ce va veni!
   Crăciun fericit!🤗🤗🤗🙏🙏🙏💖💖💖

   Apreciază

  • Draga mea, uneori nu fac ce ar trebui să fac! Amân să iau decizii decisive din varii motive. Ei, dar şi când le-am luat, sunt bune luate şi închid orice cale de întoarcere.
   Dacă „eu”-copacul ți-a plăcut, mă bucur tare mult!
   Numai bine!

   Apreciază

 4. Este minunata atat creatia in vers, cat si cea plastica. Din cauza unor chestiuni din viata privata, si eu postez mai rar, iar unele postari la bloguri la care sunt abonata nu imi apar, cum s-a intamplat si acum, sa vad asta dupa multe zile, cand m-ai vizitat. 🙂 Sper sa ne putem delecta din nou cu minunatele tale creatii cat mai curand si iti doresc spor si inspiratie maxima! ❤

  Apreciază

  • Ana, te înțeleg cât de cât şi sper să fii bine şi foarte bine. Cât priveşte „noutățile” de pe bloguri, am şi eu aceeaşi problemă. Aşa că eu mă duc direct fără să aştept anunțul d-lui Wp.
   Mă bucur mult că ți-au plăcut creațiile mele!
   Sper să revin cât mai degrabă, adică pe la începutul anului viitor.
   Numai bine!🤗🤗🤗😘

   Apreciat de 1 persoană

 5. Tîrziu și eu am ajuns la tine… și poate tîrziu mă vei citi și tu. Dar măcar am liniștea aceea, pe care-o iubesc atît de mult, că, dacă avem să ne spunem ceva, putem să o facem oricum și pe alte căi. E așa, ca un gînd bun pe background-ul existenței zilnice. Să-ți fie bine și să ne recitim cu bine, oriunde-ar fi, Aura!

  Apreciază

 6. Eu am venit aici cu un „Bine te-am găsit!” și găsesc bilet cu „La revedere!” în fața ușii tale? 😦 Aurora dragă!… Și fără de a-mi fi propus, am făcut tot ca tine. Deși aveam acest loc minunat ce îmi înmoaie inima cu dragoste multă pentru toți și dorință de a ține pasul cu toată lumea, am cam lipsit. Și voi îmi lipseați, la distanță de doar un click. Proiecte aveam, dar energie ioc. Curând nu m-am simțit în stare nici să mai citesc ce scriau alții, așa că o vreme nici măcar nu am mai intrat. Nu Covid, pe ăsta abia acum îl am, nu știu ce mă rodea. Încerc să mă disciplinez și să mă întorc… Îmi doresc să vă aflu mereu ca pe niște pomi înfloriți cu frumusețe de suflet așa cum este și copacul tău. Copac de toamnă, fără flori la vedere, dar cu seva luminând dinspre rădăcină către vârf cu sângeriul vieții încălzit în culorile soarelui. Îți mulțumesc pentru darul tău!

  Apreciat de 1 persoană

  • Prieten drag! Mi-ai luminat clipe cu cuvintele tale, atât de calde…
   Copacul! Copacul sunt eu sau aşa vreau să cred, că am tăria lui în fața neplăcutelor vieții, că pot să zâmbesc chiar şi atunci când mi-e greu! Mi-am făcut griji pentru tine, dar şi pentru alți prieteni care au ales să se retragă pentru un timp! M-am gândit că nu e bine să ies puțin fără să spun. Voi fi pe-aproape, dar am nevoie de o perioadă fără să mă gândesc la următorul articol. Nu că nu aş avea, dar vreau o detaşare de la virtual.
   Nu ştiu de ce ai lipsit aşa de mult, dar mă bucur să te ştiu la un click distanță. Găsească-te sănătos cuvintele mele!
   Te îmbrățişez!🤗

   Apreciat de 2 persoane

  • Draga mea! Tare, tare m-am bucurat că ai „văzut” şi desenul! Dar cel mai mult m-am bucurat că ți-a plãcut! Inspirație, cu voia Celui de Sus, am sau încă am! Ar fi bine de-aş avea şi timp pe măsura avalanşei de idei. Din păcate, nici când se „încalecă” nu-i bine!
   Te îmbrățişez!🤗

   Apreciază

   • Yep! Toată lumea s-a agățat de text și a sărit cu pupicurile de rămas bun. 🙂 Dar primul lucru pe care îl remarci la postarea ta este desenul! Altfel, știi cum se zice: Sănătoși să fim, că trecem peste toate. Viața e ciudată și ne aruncă obstacole în cale când ne este lumea mai dragă. Încă o dată: ai grijă de tine. Vom fi aici când sosește momentul să te întorci.

    Apreciază

  • Păi şi ce!? Tesla nu tre’ încărcată!? Viața e o bestie, dar care are pe pielea ei de crocodil, din loc în loc, perle sau diamante sau rubine mici-mici de tot, dar sunt! Curajul de a lua o pauză de la multe, nu numai de la scrisul pe blog, este perla mea!
   Te îmbrățişez!🤗

   Apreciat de 1 persoană

  • Ce cuvinte calde! Îți mulțumesc din suflet. Nu plec nicăieri, pentru că îmi sunteți dragi voi, care scrieți, tu, care faci atât de multe frumuseți. Regret suferința ta și faptul că nu pot face nimic să ți-o alin. Un gând cald pentru omul deosebit care ești și o îmbrățișare virtuală. 🤗

   Apreciat de 1 persoană

   • Simplul fapt că ți-ai aplecat ochii spre mine, înseamnă mult pentru mine. Suferințele fac parte din viață. Vrem sau nu, ele ne determină să luăm hotărâri, poate mai mult decât bucuriile. Cele mai crunte suferințe au fost demult, cele ce-au venit după, au fost mai mult decât suportabile. Sper să revin cât mai repede cu lucruri plăcute, care să vă bucure. Te îmbrățişez🤗

    Apreciază

  • Uşa mea este larg deschisă vouă, prietenii mei dragi! Nu plec nicăieri, doar că vreau să lucrez puțin mai mult la acele proiecte pe care le-am lăsat de izbelişte. Cât despre suferință…eu am renunțat demult să „sufăr” pentru ceva sau cineva. Iau toate întâmplările ca fiind voia lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu aşa a hotărât, înseamnă că aşa a bine! Şi mergem mai departe! Te îmbrățişez cu drag!🤗

   Apreciază

 7. Fie ca totul să-ți decurgă bine în ceea ce vei face pentru a oferi o nouă cale vieții tale. O schimbare este întotdeauna necesară dacă ne simțim blocați. O imbratisare mare si multa incurajare.
  Manuel Angel

  Apreciază

  • Niciodată nu m-am uitat înapoi, întotdeauna am mers „tot înainte”, cu orice preț, până am ajuns…la capătul lumii. Viața mi-am trăit-o mereu după propriile reguli şi încă n-a reuşit nimeni să-mi impună sau să-şi impună regulile. In rest, viața are un farmec deosebit dacă reuşeşti să faci abstracție de „balast”!
   Mulțumesc mult pentru gândul bun!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s