AVENTURILE UNEI GHINDUȚE NĂZDRĂVANE (V)


Veverița rodea de zor miezul dulceag fără s-o bage în seamă pe Ghinduță. Numai că Vrabia nu avea de gând să renunțe prea ușor la o posibilă masă și s-a repezit din nou. S-a ferit în ultima clipă de ghearele și ciocul ei. Veverița a privit-o pe Vrabie și i-a spus:

-Este prietena mea, las-o-n pace! Caută în altă parte ceva de mâncare. Voi, vrăbiile, nu mâncați ghinde.

-Insă voi, veverițele, le mâncați!

-Ghinduțo, spuse Vrabia, ea o să te mănânce. Vino cu mine!

-Nu vreau să merg cu tine!

Vrabia a zburat pe o creangă și a mai încercat de câteva ori s-o înhațe pe Ghinduță.

Veveriței i-a venit o idee năstrușnică, iar când Ghinduța a auzit-o, a fost foarte încântată.

Veverița a săpat o gropiță destul de adâncă, pe fundul căreia a pus câteva frunze și mușchi și în momentul în care Vrabia a zburat pe alt copac, a pus Ghinduța peste frunze, a acoperit-o cu altele și apoi cu pământ.

-Odihnește-te, Ghinduțo, ne vedem în curând!

Toropită de oboseală, Ghinduța a adormit liniștită.

Intr-un târziu, parcă trezită din somn, simțea ceva ciudat în corpul ei și nu era sigură dacă visează sau cu adevărat o frunză își făcea loc în miezul ei. Apoi niște firișoare subțiri o trăgeau spre fundul gropii, în timp ce frunza se înălța tot mai sus, până când s-a trezit într-o lumină puternică și caldă. Sub acea frunzuliță și-a văzut pălăria, iar uimirea ei era peste măsură de mare.

-Bine te-am regăsit, Ghinduțo!

-Dar eu nu sunt o ghindă, Veverițo! Cine sunt eu?

-Ai fost o ghindă, iar acum ești un pui de stejar. Vei crește mare și puternic și mă vei hrăni pe mine și puii mei cu ghindele tale.

Sfârșit

Work in progress!

Publicitate

24 de răspunsuri la „AVENTURILE UNEI GHINDUȚE NĂZDRĂVANE (V)

 1. Am văzut că mi-ai urat Crăciun fericit pe undeva… 🙂 De-abia acum am văzut, dar gândul tău a ajuns cu bine la mine. Chiar a fost un Crăciun fericit. Mulțumesc! Mulțumesc și pentru clipele de artă care-mi bucură sufletul… și pentru cele care au fost și pentru cele care vor veni. Inspirație să fie! La mulți ani!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Și tu ai dreptate, dar doar dacă ne gândim la Europa! Aici tăierea unui copac este strict supravegheată și nu numai, pentru că și să „aduni” crengile uscate este ilegal. Tăierea unui copac, dar uneori și ruperea unor crengi se pedepsește cu amenzi usturătoare.
  Mulțumesc de gând bun!
  O săptămână plină de lucruri minunate să ai!

  Apreciază

 3. Putine „ghindute” mai au aceasta sansa, mai cu seama pentru ca padurile de stejari sunt defrisate iar „veveritele” se refugiaza prin alunisuri si livezi de nuci la sate. 🙂
  Multa sanatate si spor la toate, draga Au(ro)ra de la ECO!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Lanț trofic, cumva. Agonie și extaz. Desene perfecte, pentru că in artă, spre deosebire de viață, există perfecțiune. De-aceea o și căutăm, pesemne, unii.
  Și, totuși, știi la ce mă gîndeam, privindu-le pe toate trei? Că, oricît de perfecte ar fi, fără să le spui tu o poveste din cuvinte nu ar mai avea același farmec. Dar probabil că e obișnuința… așa ne-ai învățat ❤

  Apreciat de 3 persoane

  • Mulțumesc mult, Issa! Sper la final să fie și „mai perfecte”! Încă mai vreau să lucrez la ele. Le voi re-publica când vor fi terminate!
   Cât despre artă, viață și perfecțiune… să auzim numai de bine!🤗♥️

   Apreciază

 5. Am văzut veverițe îngropând nuci… în ideea de a le mânca mai încolo, îmi închipui. Așa că ”ascunderea” Ghinduței este cât se poate de plauzibilă. Am o singură critică. Nu pot să văd desenele foarte bine. Dar sunt convinsă că sunt la fel de frumoase și reușite ca celelalte din ciclul Ghinduța. Sper să ajungi să publici aventurile Ghinduței. Cărticica va fi și frumoasă și educativă.

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s